Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 9 Sep 2018 | 3311 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac gem din acest soi de piersici. Ne-au placut tare mult fructele servite ca atare si am zis sa incerc sa fac si gem din ele. A iesit minunat de aromat si de bun! Ca si consistenta este foarte fin, ca un piure, dar deosebit de aromat. 

 

INGREDIENTE

  • 5 kg piersici plate
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici plate (piersici paraguayos):

Se spala bine piersicile apoi se scot samburii si se rup in bucati mai mici. Intr-o oala se asaza in straturi piersici, zahar, piersici, zahar. Se lasa la rece 2 ore.

Se scoate oala de la rece, se adauga zeama de lamaie si se pune oala pe foc. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand. 

Eu speram sa ramana bucatile de piersici asa mai intregi dar, pe parcurs, am observat ca s-au decojit si aveau si niste firicele ca atele, neplacute la gust. Asa ca am hotarat sa le dau prin sita, ramanand doar cojile si acele fire in sita. 

Se pune din nou pe foc gemul rezultat in urma strecurarii si se lasa pana se obtine consistenta dorita. Se toarna in borcane sterilizate, se capacesc si se pun in paturi la caldura, dupa care se depoziteaza in camara.

Este grozav de bun mai ales folosit la clatite, waffe, gofre, etc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gustul fiecaruia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici plate (piersici paraguayos)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Merisor 1

10.09.2018, 08:31

Bun gemul de piersici! Yummy!

miki_a 1

11.09.2018, 07:14

Interesant!

Ancutsa 1

11.09.2018, 07:59

Foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de strugurei, rabarbura si visine