Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca

de merisor in Dulceata / Gem, 23 Iul 2012 | 2344 vizualizari

 

De ieri tot fierb la gem de prune , dar l-am dovedit.

 

INGREDIENTE

  • 10 Kg prune(3 feluri de prune)
  • 400 g zahar
  • 1 lamaie
  • 500g nuca taiata marunt
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca:

Am avut 3 feluri de prune, unele mici de vara(din cele care se face tuica)' unele gen nectarine si tuleu gras.


Le-am spalat, le-am scos samburi si le-am trecut prin masina de tocat, dupa care le-am amestecat cu 200g zahar si le-am dat la cuptor .


Cam 8 ore au stat la cuptor.


Cand au inceput sa se ingroase am pus si restul de zahar.


La sfarsit am pus zeama de lamaie si miez de nuca.


Am umplut borcanele cu gem de prune , sterilizate in prealabil, le-am pus capacele si le-am mai dat la cuptor pentu 10 minute, dupa care am stins focul si le-am lasat acolo pana la racire.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

laura_n 1

24.07.2012, 08:35

este foarte buuun!

Bya Ralu 1

24.07.2012, 09:54

delicios

merisor 1

29.07.2012, 14:41

si mai fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune (reteta video)