Gem de smochine cu pere

de Sidy in Dulceata / Gem, 21 Sep 2011 | 4646 vizualizari

 

Cum aveam niste smochine coapte, dar prea putine, m-am gandit sa le combin cu niste pere aromate si a iesit un gem cu un gust de neegalat..

 

INGREDIENTE

  • 500 g smochine
  • 500g pere
  • 500 g zahar
  • 4 cuisoare
  • un varf cutit sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine cu pere:

Se spala smochinele si perele. Le stergem bine, le curatam de ciaja apoi le taiemm marunt. Cu ajutorul unei furculite zdrobim pulpa fructelor. Daca doriti ca gemul sa iasa mai fin, puteti da fructele prin blender.

Pasta obtinuta o punem intr-o cratita la foc mic, adaugam zaharul, cuisoarele si lasam sa fiarba la foc mic 30-40 de minute pina scade sucul. Adaugam sarea de lamaie si lasam sa mai dea cateva clocote. Punem gemul fierbinte in borcane, cu grija sa nu le spargem.

Intr-o cratita mai mare asezam prosop pe fundul ei, apoi borcanele cu alt prosop printre ele, turnam apa pina la gura borcanelor si asa acoperite le lasam sa fiarba 15 minute. Le punem apoi intr-o cutie borcanele, le acoperim cu paturi si le lasam pina se racesc.

Asezam apoi borcanele in camara pentru la iarna. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adry88 1

21.09.2011, 21:18

interesant si bun de asemenea

jolygina 1

22.09.2011, 19:15

place

Lau 1

04.10.2011, 22:43

interesanta combinatie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gem de piersici cu pepene galben