Gem de smochine fara zahar

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 15 Oct 2021 | 4037 vizualizari

 

Pentru ca au facut din abundenta, pentru ca au fost foarte dulci am zis sa incerc si varianta fara zahar. Am folosit ceaunul din fonta wok si am bagat gemul la cuptor la foc lent.

 

INGREDIENTE

  • 1 galeata de 10 l plina cu smochine
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine fara zahar:

Mai intai am spalat smochinele, le-am curatat de coaja si le-am taiat in 4.

Le-am pus in ceaunul de fonta wok, am bagat ceaunul in cuptor la foc mic. Din cand in cand, am amestecat cu o lingura de lemn. Am lasat sa scada bine, smochinele au fost foarte zemoase.

Cu cca 30 min inainte sa sting focul am adaugat 4 pliculete de zahar vanilat. Am stins focul dupa 30 min de cand am adaugat zaharul vanilat si am lasat gemul in cuptor pana a doua zi, cand l-am pus in borcane.

Am incins cuptorul, am stins focul si am bagat la cuptor borcanle cu gem, fara capac, le-am lasat sa faca o crusta. Dupa ce s-au racit, le-am capacit si apoi le-am depozitat in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de smochine