Gem si sirop de capsuni

de Criss in Dulceata / Gem, 20 Iun 2015 | 3570 vizualizari

 

In ultimii ani am facut dulceata de capsuni doar cu gelfix, pentru ca fierbea repede si dintr-o cantitate mica de capsuni imi ieseau multe borcane de dulceata. Dar nu mi-a placut ca desi la inceput dulceata avea o culoare frumoasa, in timp devenea maronie. Astfel ca de aceasta data am preferat varianta clasica cu fructe, zahar, zeama de lamaie. E drept ca am facut de aceasta data gem si nu dulceata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: -5 kg capsuni spalate si curatate -2 kg zahar -zeama de la o lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem si sirop de capsuni:


Fructele se spala, se curata de frunzulite si se taie in sferturi. Se adauga zaharul. Eu am pus 2 kg de zahar si mi s-a parut suficient, dar daca va place mai dulce, respectati proportia de o jumatate kg zahar la un kg fruct.
Capsunile se amesteca cu zaharul pana cand zaharul se topeste si capsunile vor lasa destul de mult sirop. Se adauga zeama de la o lamaie si se pune la fiert la foc mic si dupa 10 minute de fierbere se ia siropul si se toarna in sticle sterilizate. Eu am luat 4 sticle de 330 ml sirop, restul l-am lasat sa fiarba pana cand gemul a avut o consistenta potrivita apoi l-am pus in borcane sterilizate si am invelit borcanele in paturi unde au stat pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem si sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici