Peltea de gutui

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 12 Sep 2012 | 2666 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui,
  • 1 kg mere rosii
  • 1 kg zahar,
  • 1 l zeama in care au fiert gutuile si merele
  • zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui:

Pelteaua de gutui se poate face din gutui intregi sau numai din cojile si mijlocul lor care au ramas de la dulceata de gutui. Gutuile se sterg de praful de pe ele, se spala si se taie in felii impreuna cu coaja si simburii, la fel si merele rosii. Se fierb impreuna intr-o oala cu apa rece (care sa depaseasca nivelul lor cu 5 cm) si se lasa pina cind se inmoaie. Nu se amesteca, ca sa nu se tulbure zeama. Se pun intr-o strecuratoare pe care s-a asezat un servet dublu din tifon. Lichidul rezultat se cintareste.La 1 l lichid se pune 1 kg zahar. Sucul si zaharul se amesteca si se lasa sa fiarba pina cind se leaga ca pentru serbet. Se poate firbe in 2 zile la fel ca piftia. Dupa ce este gata, pelteaua se pune fierbinte in borcane. Se lasa sa se raceasca, dupa care se inchid borcanele. Se va gelifica in borcan in functie de cat de tare s-a fiert. Se poate face si mai putin legata ca la dulceata .


Aceasta peltea se foloseste la tarte, budinci, gris sau orez cu lapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

mirela0911 1

13.09.2012, 15:23

Ce buna o fi!

adry88 1

13.09.2012, 17:02

delicios

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui