Ghebe in sos de vin alb cu busuioc

de Dya Daniela Andrei in Pui, 23 Oct 2013 | 3230 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ghebe proaspete
  • un piept de pui potrivit
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 fire de ceapa verde
  • o legatura de marar
  • cateva fire de busuioc (uscat)
  • sare dupa gust si un praf de pudra de ardei iute
  • 2-3 linguri cu pasta de rosii/suc/bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe in sos de vin alb cu busuioc:

Taiem pieptul de pui in bucatele mici si il punem la prajit, pana se rumeneste usor. Adaugam ghebele (spalate bine si scurse inainte), condimentam dupa gust si le lasam cat sa se patrunda suficient. Adaugam apoi ceapa tocata marunt, usturoiul si ardeiul iute, turnam vinul alb si acoperim vasul pentru a lasa totul sa fiarba inabusit. Cand acesta din urma s-a evaporat, adaugam busuiocul si pasta de rosii si mai lasam 5-10 minute la foc mic. Le servim presarate cu marar proaspat tocat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe in sos de vin alb cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 16:41

grozave

Dya Daniela Andrei 1

14.12.2013, 21:03

Daaa!

babi5 1

28.11.2014, 14:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu