Ghiveci calugaresc

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 4 Sep 2013 | 23257 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in cartea lui Radu Anton Roman - "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti" si avand tot ce-mi trebuie, am trecut la treaba. Este o mancarica extrem de usor de facut, gustoasa si potrivita pentru zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi;
  • 1 ceapa;
  • 2 vinete mici;
  • 1 dovlecel;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 1 telina mica;
  • 3 rosii (eu am avut tomate portocalii)
  • 100 ml. ulei;
  • 5 catei mari de usturoi;
  • 1 lingura rasa cu sare;
  • cativa baby morcovi congelati (sau 1 morcov mare, taiat rondele);
  • piper;
  • cimbru;
  • 200 ml. apa;
  • 1 lingura plina cu bulion;
  • patrunjel (cat dorim)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci calugaresc:

Spalam si curatam de coaja toate legumele, inclusiv rosiile.


Tocam marunt ceapa si o punem la calit in ulei. Folosim o cratita care poate fi pusa ulterior la cuptor.


Taiem telina bucatele, ardeiul capia fasii si le adaugam peste ceapa.


Dovlecelul si vinetele le taiem cubulete si le adaugam peste restul legumelor.


Rosiile decojite le taiem cubulete mici si le punem in cratita cu tot cu zeama lasata. Adaugam si morcovii baby (sau morcovul crud taiat rondele). Amestecam si lasam sa fiarba.


Punem si cartofii taiati cubulete si 3 catei de usturoi tocati marunt.


Presaram sarea, piperul, cimbrul, adaugam si cei 200 ml. apa amestecati cu lingura de bulion si punem cratita la cuptor, la 220 grade pentru 45-60 minute, fara sa amestecam.


Cu 5 minute inainte de a opri cuptorul, adaugam restul de usturoi pisat si amestecam usor.


Presaram patrunjel proaspat tocat si servim.

 

TIPS-URI

1

Servim alaturi de muraturi sau salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci calugaresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

Patricia Iordache 1

04.09.2013, 22:06

Laura...

diaconta 1

04.09.2013, 22:31

Eeeeeeeee cred ca-i tare bun

Gabrielle_Gabi 1

06.09.2013, 22:59

Arata foarte bineee !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08