Ghiveci de legume

de Julie in Mancaruri de post, 30 Iun 2010 | 7501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole verde
  • un morcov
  • un dovlecel
  • 2 cartofi
  • 4-5 ciuperci
  • o telina mica
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • 4-5 buchetele de brocoli
  • 200 g amestec mexican de legume  (congelate)
  • 4-5 linguri suc de rosii
  • sare,vegeta,piper
  • cimbru verde
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Spalam fasolea verde,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici.

Cartofii curatati si spalati ii taiem in cuburi mici.

Punem un vas cu apa si sare la fiert si cand aceasta da in clocot adaugam

fasolea,cartofii si amestecul mexican(mazare, porumb,ardei gras,morcov)

Lasam sa fiarba 10min.


Taiem bastonase: morcovul,telina,ardeiul gras si dovlecelul.

Ceapa o taiem pestisori iar usturoiul si ciupercile in felii subtiri.

Le calim apoi in 2-3 linguri ulei timp de 8-10min.

Peste ele vom adauga si legumele fierte mai devreme , impreuna cu o jumatate

de cana din apa in care au fiert. Punem si sucul de rosii,potrivim

gustul cu sare,vegeta si piper.


Intre timp...s-au strans cam multe legume ...asa ca am schimbat vasul... :)


Lasam sa fiarba inca 8-10 min. sau pana scade putin zeama.


La sfarsit punem si buchetelele de brocoli, pe care le-am fiert inainte

timp de 8 minute in apa cu sare.


Amestecam de fiecare data foarte usor, sa nu faramam, pe cat posibil, legumele.


Servim ghiveciul cald sau rece ,presarat cu frunze de cimbru

verde si patrunjel tocat.


Multa munca pentru acest ghiveci! pentru ca sunt multe legume...dar cu cat punem mai multe, cu atat iese mai gustos!


E perfect pentru o zi de post!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

nadina73 1

04.07.2010, 22:01

ce nebunie de culori si vitamine super nota 10 cu felicitari

Julie 1

05.07.2010, 08:52

Vero,Adina, serviti-va fara frica! Sper sa va placa!

Julie 1

05.07.2010, 08:54

Nadina,multumesc tare mult!Daca eram la scoala luam premiul I , cu cate note de 10 am primit de la tine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei gratinati