Ghiveci de legume cu carne de iepure

de Andra_Constantinescu in Iepure, 18 Aug 2015 | 794 vizualizari

 

Mancarea asta este cu ceea ce am gasit pe la tara, prin gradina. O mancare buna, aromata. Si daca am avut si carne proaspata, va dati seama ce nebunie a iesit.

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de iepure;
  • un dovlecel;
  • 2 castraveti;
  • 2 catei usturoi;
  • 2 ardei grasi;
  • doua cepe;
  • doua fire praz;
  • 100 g varza alba;
  • sare;
  • 3 l apa;
  • doua rosii;
  • 4 linguri bulion;
  • o cracuta de cimbru verde;
  • o cracuta de busuioc verde;
  • 3 cracute de marar verde;
  • 5 boabe piper negru;
  • putin maghiran uscat;
  • putin oregano uscat.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu carne de iepure:

Se portioneaza carnea, se spala, se da cu sare si se pune la fiert in 3 l apa. Se ia spuma care se formeaza deasupra si se arunca. Daca apa scade, se mai completeaza.

Dovlecelul se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati mari, la fel si castravetele.

Cateii de usturoi se curata de foi si se spala.

Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie marunt.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca marunt.

Prazul se curata, se spala si se taie fasii mari.

Varza se spala si se toaca.

Dupa ce fierbe carnea pe jumatate se pun toate legumele pregatite. Dupa ce au fiert si acestea, se adauga rosiile spalate, decojite si taiate marunt, bulionul, ierburile aromatice si piperul. Se mai lasa sa dea in cateva clocote, dupa care mancarea este gata.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu carne de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ghiveci de legume cu carne de iepure-0
Ghiveci de legume cu carne de iepure-1
Ghiveci de legume cu carne de iepure-2
Ghiveci de legume cu carne de iepure-3
Ghiveci de legume cu carne de iepure-4
Ghiveci de legume cu carne de iepure-5
Ghiveci de legume cu carne de iepure-6
Ghiveci de legume cu carne de iepure-7

COMENTARII (19)

miki_a

miki_a 1

19.08.2015, 14:12

O bunatate! Si ce poze de final!!! Felicitari!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

19.08.2015, 16:25

Multumesc tuturor!

Panacris

Panacris 1

19.08.2015, 21:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!