Ghiveci de linte

de Toamna07 in Mancaruri de legume, 12 Mai 2014 | 3275 vizualizari

 

O alta reteta de mancare gatita ,sanatosa si satioasa ,cu legume si carnaciori semiafumati.
Lintea are o valoare nutritionala ridicata,continut ridicat de proteine si fibre,vitamine din complexul B,fier,fosfor,magneziu,potasiu,zinc ,ca si soia sau nautul.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 6 portii generoase :
  • 500 g linte fiarta
  • 4 carnaciori fripti
  • 300 g ciuperci fripte in tigaie cu putina sare
  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 morcovi medii, taiati in felii subtiri
  • 3 ardei copti tocati
  • 3 cartofi taiati cuburi
  • 6 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de maghiran
  • putina boia iute
  • 3 linguri cu bulion
  • sare si piper
  • ceapa verde pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de linte:

Intr-o cratita intinsa, incingem 100 ml de ulei si calim la foc mic ceapa.Adaugam morcovii feliati si-i alergam un pic prin cratita .Punem si cartofii,adaugam 200 ml de apa si lasam la capac pana cand legumele sunt pe jumatate fierte

Acum,punem lintea, ardeii copti tocati ,ciupercile fripte si carnaciorii fripti taiati in bucatele mai mici. Mai punem putina apa,daca mai este nevoie. Amestecam, lasam 5 minute sa clocoteasca si sa se intalnesca aromele; adaugam usturoiul zdrobit. Punem si bulionul diluat in 50 ml de apa,boia iute,maghiranul,sare si piper.Inca 5 minute pe foc mic - si gata .

Mie imi place sa aduc un plus de savoare acestei mancari prin faptul ca adaug ciupercile,ardeii si carnaciorii, fripti in prealabil.

Servim ghiveciul in bol de paine si presaram ceapa verde tocata.

Sa aveti pofta, este delicios !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MOKUSKA 1

13.05.2014, 10:05

arata senzational!

Toamna07 1

16.05.2014, 10:57

anca_rm 1

16.05.2014, 11:10

cat de buna , imi place lintea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume