Ghiveci Ratatouille pentru iarna

de Catalina L in Mancaruri de legume, 10 Sep 2016 | 463 vizualizari

 

Ratatouille este o reteta de legume tradiţională, din regiunea Provence a Franţei.


Este compusă din legume fierte: vinete, ceapă, dovlecei, ardei şi roşii. 


Ca orice retetă „tradiţională”, nu există un mod exact de a o prepara, doar anumiţi paşi sunt obligatorii. 


Există două metode de a prepara legumele: fierberea lor separat sau toate împreună.


Aveti aici metoda  rapida- toate legumele se fierb impreuna- ideala cand faceti o cantitate mare.


http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/ghiveci-ratatouille-pentru-iarna.html

 

INGREDIENTE

Pentru 6 borcane de 800 g:

  • 8 roșii
  • 4 vinete mici
  • 4 cepe mici (2 mari)
  • 3 ardei: roșu, galben, portocaliu
  • 5 dovlecei (3 verzi și 2 galbeni)
  • 2 catei de usturoi,
  • cimbru, frunze de dafin
  • 8-10 cl ulei de măsline
  • sare de mare piper, boia
  • busuioc proaspăt
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci Ratatouille pentru iarna:

Spalati legumele. Se curata si se  toaca marunt ceapa si usturoiul.

Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite.

Se curata ardeii si se taie bucăți. 

Se curata roșiile de piele și se taie în bucăți. Puneti fiecare  tip de leguma în recipiente separate.

Gătitul lor se va face într-o anumită ordine,  cum veți vedea mai jos ...

Se încălzește uleiul într-o oala adanca și se pune la prajit ceapa cu usturoiul.

Se adaugă vinetele și ardeii și se asezoneaza cu sare. Se fierbe la foc mediu timp de 5 min. 

Puneti apoi dovleceii, sarati inca o data  și se fierbe la foc mediu timp de 5 minute. 

Apoi se adaugă condimentele (boia, cimbru, piper, frunze de dafin) și roșiile taiate. 

Fierbeti la foc mic acoperit la foc mic timp de 50 de minute.  Verificati de sare si piper.

Se poate servi imediat. 

Ratatouille este o mancare/garnitura consumata atat calda, cat si rece.

Se poate manca simpla cu orez sau o putem folosi ca garnitura pentru carne, peste etc.

O putem mixa si manca pe o felie de paine ca aperitiv .

Dacă doriți să puneti în borcane pentru iarna: 

Sterilizati borcanele. Umpleti borcanele cu ghiveci clocotit, inchideti-le bine si rasturnati-le cu capul in jos.  Lasa-ti sa se raceasca.

Puteti de asemenea congela. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci Ratatouille pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ghiveci Ratatouille pentru iarna-0
Ghiveci Ratatouille pentru iarna-1
Ghiveci Ratatouille pentru iarna-2
Ghiveci Ratatouille pentru iarna-3
Ghiveci Ratatouille pentru iarna-4
Ghiveci Ratatouille pentru iarna-5
Ghiveci Ratatouille pentru iarna-6
Ghiveci Ratatouille pentru iarna-7
Ghiveci Ratatouille pentru iarna-8
Ghiveci Ratatouille pentru iarna-9

COMENTARII (12)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

12.09.2016, 09:41

Ksenya

Ksenya 1

12.09.2016, 10:14

imi place!

diaconta

diaconta 1

14.09.2016, 22:57

Buna mancare ai facut Catalina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!