Ghiveci Ratatouille pentru iarna

de Catalina L in Mancaruri de legume, 10 Sep 2016 | 2254 vizualizari

 

Ratatouille este o reteta de legume tradiţională, din regiunea Provence a Franţei.
Este compusă din legume fierte: vinete, ceapă, dovlecei, ardei şi roşii. 
Ca orice retetă „tradiţională”, nu există un mod exact de a o prepara, doar anumiţi paşi sunt obligatorii. 
Există două metode de a prepara legumele: fierberea lor separat sau toate împreună.
Aveti aici metoda  rapida- toate legumele se fierb impreuna- ideala cand faceti o cantitate mare.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/ghiveci-ratatouille-pentru-iarna.html

 

INGREDIENTE

Pentru 6 borcane de 800 g:

  • 8 roșii
  • 4 vinete mici
  • 4 cepe mici (2 mari)
  • 3 ardei: roșu, galben, portocaliu
  • 5 dovlecei (3 verzi și 2 galbeni)
  • 2 catei de usturoi,
  • cimbru, frunze de dafin
  • 8-10 cl ulei de măsline
  • sare de mare piper, boia
  • busuioc proaspăt
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci Ratatouille pentru iarna:

Spalati legumele. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.


Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite.


Se curata ardeii si se taie bucăți.


Se curata roșiile de piele și se taie în bucăți. Puneti fiecare tip de leguma în recipiente separate.


Gătitul lor se va face într-o anumită ordine, cum veți vedea mai jos ...


Se încălzește uleiul într-o oala adanca și se pune la prajit ceapa cu usturoiul.


Se adaugă vinetele și ardeii și se asezoneaza cu sare. Se fierbe la foc mediu timp de 5 min.


Puneti apoi dovleceii, sarati inca o data și se fierbe la foc mediu timp de 5 minute.


Apoi se adaugă condimentele (boia, cimbru, piper, frunze de dafin) și roșiile taiate.


Fierbeti la foc mic acoperit la foc mic timp de 50 de minute. Verificati de sare si piper.


Se poate servi imediat.


Ratatouille este o mancare/garnitura consumata atat calda, cat si rece.


Se poate manca simpla cu orez sau o putem folosi ca garnitura pentru carne, peste etc.


O putem mixa si manca pe o felie de paine ca aperitiv .


Dacă doriți să puneti în borcane pentru iarna:


Sterilizati borcanele. Umpleti borcanele cu ghiveci clocotit, inchideti-le bine si rasturnati-le cu capul in jos. Lasa-ti sa se raceasca.


Puteti de asemenea congela.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci Ratatouille pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

12.09.2016, 09:41

Ksenya 1

12.09.2016, 10:14

imi place!

diaconta 1

14.09.2016, 22:57

Buna mancare ai facut Catalina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sparanghel pane