Ghiveci Ratatouille traditional

de Catalina L in Mancaruri de post, 25 Sep 2016 | 1735 vizualizari

 

Ratatouille este o reteta de legume tradiţională, din regiunea Provence a Franţei.
Este compusă din legume fierte: vinete, ceapă, dovlecei, ardei şi roşii. 
Ca orice retetă „tradiţională”, nu există un mod exact de a o prepara, doar anumiţi paşi sunt obligatorii. 
Există două metode de a prepara legumele: fierberea lor separat sau toate împreună.
Aveti aici metoda traditionala :  legumele se fierb separat.
Aceasta metoda pastreaza mai bine gustul și aroma fiecărui ingredient . Dar ... este mai lunga si cu mai multa grasime - punem ulei de masline de fiecare dată cand prajim o leguma. 
Dar rezultatul este exceptional, legumele raman intregi si sunt gatite in ritmul lor propriu . A doua metodă - legumele se fierb impreuna- este mai economica atat in timp cat si-n ulei de măsline dar se pierde in aroma si consistența ....
Am facut si a 2a metoda cand am facut o cantitate mare si pus in borcane pentru iarna- vezi aici.
 

 

INGREDIENTE

  • 7 roșii
  • 2 vinete
  • 2 cepe mici (1 mare)
  • 2 ardei roșii
  • 5 dovlecei (3 verzi și 2 galbeni)
  • 1 catel de usturoi,
  • cimbru, frunze de dafin
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • sare de mare piper, boia
  • busuioc proaspăt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci Ratatouille traditional:

Spalati legumele. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.


Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite.


Se curata ardeii si se taie cubulete.


Se curata roșiile de piele și se taie în bucăți. Puneti fiecare tip de leguma în recipiente separate.


Gătitul lor se va face într-o anumită ordine, după cum veți vedea mai jos ...


Se încălzesc 2 linguri de ulei într-o oala adanca și se pune la prajit ceapa cu usturoiul.


Se adaugă ardeii și se asezoneaza cu sare. Se fierb la foc mediu timp de 5 min. Cand ardeii devin moi puneti rosiile, frunza de dafin , paprika si lasati sa fiarba totul la foc mic timp de 20 de minute.


In acelasi timp puneti la-ncalzit intr-o tigaie, 2 linguri de ulei de masline.


Puneti cuburile de vinete, presarati sare, piper si cimbru si gatiti-le timp de 15 minute. Scoateti-le pe o farfurie si rezervati.


Procedati la fel cu dovleceii.


Puneti apoi in sosul de rosii, vinetele si dovleceii gatiti.


Asezonati cu sare și piper.


Fierbeti la foc mic acoperit timp de 15-20 de minute.


La sfarsit adaugam busuoic proaspat tocat. Se poate servi imediat.


Ratatouille este o mancare consumata atat calda, cat si rece.


Se poate manca simpla cu orez sau o putem folosi ca garnitura pentru carne, peste etc


O putem mixa si manca pe o felie de paine ca aperitiv .


http://leblogdecata.blogspot.fr/2016/09/ratatouille-traditionnelle.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci Ratatouille traditional" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Anett 1

26.09.2016, 09:51

Catalina L 1

26.09.2016, 09:51

multumesc la toti

Renataedina 1

26.09.2016, 10:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune, visine si crumble