Ghiveci (tocana de legume)

de babi5 in Mancaruri de post, 27 Iun 2014 | 3584 vizualizari

 

Este un fel de mancare de sezon. Este usor de preparat si zic eu si bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 500 gr ardei gras galben
  • 100 gr pasta de bulion
  • 500 gr ceapa
  • 2 linguri zahar
  • 300 gr orez
  • 1.l apa
  • 100 ml ulei
  • frunze patrunjel
  • sare (dupa gust)
  • piper
  • vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci (tocana de legume):

Rosiile se oparesc, se decojesc si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca. Orezul se spala bine si se lasa in apa pana cand il folosim.

Intr-o cratita punem uleiul, ceapa si ardeiul, 200 ml apa si lasam sa se caleasca 10 minute. Potrivim de sare si piper, completam cu apa si lasam sa fiarba inca 10 minute, dupa care adaugam rosiile. Lasam sa fiarba in continuare inca 10 minute, apoi adaugam orezul si pasta de bulion. Lasam sa dea cateva  clocote apoi oprim focul si lasam la cald ca orezul sa-si mareasca volumul.

Asezonam cu patrujel verde. Sa aveti pofta si sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Se poate servi si ca atare

2

Putem alatura ca si garnintura: carnati, chiftele, rulade de carne, friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci (tocana de legume)" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume