Fasole batuta

de Sim0na in Mancaruri de post, 15 Feb 2012 | 2801 vizualizari

 

In general am vazut ca fasolea batuta este servita cu ceapa calita, dar la noi mai rarut... din motive de probleme cu stomacul :)
Mie imi place ceapa tocata marunt si amestecata cu fasolea batuta...
In fine, cred ca tine de gustul fiecaruia...

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 7 catei usturoi
  • 300 ml ulei masline
  • sare
  • delikat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea am pus-o in apa rece si am lasat-o o zi (de seara, pana a doua zi seara), schimband apa de cateva ori.


Am pus fasolea la fiert schimband 3 ape, iar in ultima am adaugat si un cartof. Am adaugat si puna sare si am lasat sa fiarba... (nu am folosit oala sub presiune, ci am fiert-o ... batraneste asa, vreo 2 ore, cred). Cand fasolea s-a fiert, am scurs zeama si am lasat fasolea sa se raceasca.


Rece fiind, am pisat bobii de fasole... (mama foloseste masina de tocat... pe mine ma apuca lenea sa stau sa montez masina sau robotul... imi este mai usor cu mixerul vertical).


Am adaugat ulei si zeama de la fasole, amestecand mereu.. Am adaugat o ceapa tocata marunt marunt si cateii de usturoi pisati..


Potivim de sare si.. si cam asa arata! Se mananca intinsa pe paine sau... goala, ptr aia de sunt iar la niste diete :)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

gaby_gabytza 1

16.02.2012, 09:07

Sim0na 1

16.02.2012, 10:16

mercic

Lau 1

16.02.2012, 16:57

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciuperci