Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau

de cristeena20 in Paste, 26 Iun 2015 | 943 vizualizari

 

M-am indragostit de acest fel de paste si alaturi de un sos potrivit poate fi o masa excelenta acompaniata de un vin alb racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de gnocchi simpli
  • 3 rosii bine coapte
  • ulei de masline, sare, piper, 1 lingura zahar, 2 linguri pulpa de tomate, 1/2 cutie de rosii din conserva
  • 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi
  • busuioc verde proaspat
  • 1 bucata de cod bacalhau
  • parmezan ras
  • sos picant optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau:

- Pregatim intai sosul si codul. Codul este din acel sarat si uscat, care in prealabil a fost inmuiat in apa timp de doua zile. L-am pus la fiert cu apa si boabe de piper alb cca 10 minute, apoi l-am scos si l-am maruntit cu mana. 

- Pentru sos avem nevoie neaparat de rosii coapte si rosii din conserva. In blender am pus rosiile si sucul de la cele din conserva , am pus busuiocul verde si am mixat , devenind un suc gros si aromat.

-In cratita am pus ceapa tocata fin cu ulei de malsine la calit, la foc mediu, sa nu se arda ci sa se inmoaie frumos . Adaugam apoi usturoiul tocat si el. Turnam sosul de tomate si punem inca 2-3 linguri de pastra de rosii. Amestecam bine si punem sare, piper alb . Lasam sa scada putin si sa se imbine gusturile si la final punem putin zahar, sa nu fie acid sosul. La final adaugam codul maruntit . 

- Gnocci proaspete se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj si le strecuram si adaugam in sos. Servim cu mult parmezan ras si busuioc verde tocat la final.

Nu uitati si vinul alb sau verde rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau-0
Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau-1
Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau-2
Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau-3
Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau-4

COMENTARII (18)

Bunica

Bunica 1

26.06.2015, 23:55

ce bune!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:27

Gicuta69

Gicuta69 1

28.06.2015, 22:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!