Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor

de Cris2711 in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2015 | 887 vizualizari

 

Intr-o forma asemanatoare am mancat la Cantina-Restaurant din firma in care lucrez.Noi avem acum un bucatar care ne rasfata cu talentele lui in ale gatitului.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. sunca de calitate
  • 200 gr. ciuperci Champignons
  • 200 gr. rosii
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri de sos de rosii
  • 200 ml smantana
  • 1000 gr Gnocchi
  • 200 gr. Mozzarella
  • 100 gr Parmesan
  • 1 pahar vin alb Riesling
  • 1 lingura de ierburi italienesti-Oregano,Basilikum etc.
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor:

Rosiile taiate cubulete se calesc, intr-o lingura de ulei de masline, intr-un wok.


Se pune sare si piper dupa gust.


Apoi se pun intr-un castronel pana se pregatesc in acelasi Wok si restul de ingrediente.


Intai se calesc ceapa si usturoiul in doua linguri de ulei de masline.


Apoi se adauga ciupercile taiate dupa preferinta.


Se adauga si sunca taiata patratele.


Apoi se adauga si sosul de rosii si vinul alb Riesling.


Daca sosul este prea lichid atunci se adauga si o lingura de faina.


Ierburile italienesti se presara in sos deasupra.


Gnocchi se pun intr-o forma mai mare termorezistenta, apoi se presara Mozzarella peste, taiate fasii.


Apoi se toarna sosul, smantana si parmesanul.


La 200 °C, circa 20-30 minute pana capata o culoare aurie.

 

TIPS-URI

1

Vinul alb ii da sosului un gust deosebit

2

Ierburile italienesti sunt perfecte pentru aceasta reteta.

3

Se poate prepara si cu Gouda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Valclaudia 1

29.12.2015, 09:01

Cris2711 1

29.12.2015, 10:50

va multumesc

Panacris 1

29.12.2015, 11:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!