Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor

de Cris2711 in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2015 | 4397 vizualizari

 

Intr-o forma asemanatoare am mancat la Cantina-Restaurant din firma in care lucrez.Noi avem acum un bucatar care ne rasfata cu talentele lui in ale gatitului.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. sunca de calitate
  • 200 gr. ciuperci Champignons
  • 200 gr. rosii
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri de sos de rosii
  • 200 ml smantana
  • 1000 gr Gnocchi
  • 200 gr. Mozzarella
  • 100 gr Parmesan
  • 1 pahar vin alb Riesling
  • 1 lingura de ierburi italienesti-Oregano,Basilikum etc.
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor:

Rosiile taiate cubulete se calesc, intr-o lingura de ulei de masline, intr-un wok.

Se pune sare si piper dupa gust.

Apoi se pun intr-un castronel pana se pregatesc in acelasi Wok si restul de ingrediente.

Intai se calesc ceapa si usturoiul in doua linguri de ulei de masline.

Apoi se adauga ciupercile taiate dupa preferinta.

Se adauga si sunca taiata patratele.

Apoi se adauga si sosul de rosii si vinul alb Riesling.

Daca sosul este prea lichid atunci se adauga si o lingura de faina.

Ierburile italienesti se presara in sos deasupra.

Gnocchi se pun intr-o forma mai mare termorezistenta, apoi se presara Mozzarella peste, taiate fasii.

Apoi se toarna sosul, smantana si parmesanul.

La 200 °C, circa 20-30 minute pana capata o culoare aurie.

TIPS-URI

1

Vinul alb ii da sosului un gust deosebit

2

Ierburile italienesti sunt perfecte pentru aceasta reteta.

3

Se poate prepara si cu Gouda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Valclaudia 1

29.12.2015, 09:01

Cris2711 1

29.12.2015, 10:50

va multumesc

Panacris 1

29.12.2015, 11:58

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Branza Halloumi prajita