Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor

de Cris2711 in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2015 | 807 vizualizari

 

Intr-o forma asemanatoare am mancat la Cantina-Restaurant din firma in care lucrez.Noi avem acum un bucatar care ne rasfata cu talentele lui in ale gatitului.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. sunca de calitate
  • 200 gr. ciuperci Champignons
  • 200 gr. rosii
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri de sos de rosii
  • 200 ml smantana
  • 1000 gr Gnocchi
  • 200 gr. Mozzarella
  • 100 gr Parmesan
  • 1 pahar vin alb Riesling
  • 1 lingura de ierburi italienesti-Oregano,Basilikum etc.
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor:

Rosiile taiate cubulete se calesc, intr-o lingura de ulei de masline, intr-un wok.

Se pune sare si piper dupa gust.

Apoi se pun intr-un castronel pana se pregatesc in acelasi Wok si restul de ingrediente.

Intai se calesc ceapa si usturoiul in doua linguri de ulei de masline.

Apoi se adauga ciupercile taiate dupa preferinta.

Se adauga si sunca taiata patratele.

Apoi se adauga si sosul de rosii si vinul alb Riesling.

Daca sosul este prea lichid atunci se adauga si o lingura de faina.

Ierburile italienesti se presara in sos deasupra.

Gnocchi se pun intr-o forma mai mare termorezistenta, apoi se presara Mozzarella peste, taiate fasii.

Apoi se toarna sosul, smantana si parmesanul.

La 200 °C, circa 20-30 minute pana capata o culoare aurie.

 

TIPS-URI

1

Vinul alb ii da sosului un gust deosebit

2

Ierburile italienesti sunt perfecte pentru aceasta reteta.

3

Se poate prepara si cu Gouda.

RETETA IN IMAGINI

Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor-0
Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor-1
Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor-2
Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor-3
Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor-4
Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor-5

COMENTARII (18)

Valclaudia

Valclaudia 1

29.12.2015, 09:01

Cris2711

Cris2711 1

29.12.2015, 10:50

va multumesc

Panacris

Panacris 1

29.12.2015, 11:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!