Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Paste, 10 Apr 2013 | 7446 vizualizari

 

Ati mai mancat vreodata gnocchi din cartofi dulci? Haideti sa va dau o adresa minunata si simpla. Veti obtine gnocchi super gustoase fara doar si poate ;)

 

INGREDIENTE

  • - 1 kgs cartofi dulci;
  • - 350-400 kgs faina bio integrala;
  • - 1 ou de casa;
  • - 1/2 lingurita nucsoara;
  • - 1 lingurita mix de condimente Berbere;
  • - sare de mare;
  • - piper alb macinat;
  • - faina alba pentru presarat;
  • - 80 grame unt;
  • - 3-4 linguri ulei de masline;
  • - 4-5 linguri parmezan;
  • - 3 lingurite seminte de susan;
  • - 100 grame rucolla.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla:

1. Se fierb cartofii intregi, spalati si cu coaja sau curatati de coaja si taiati cubulete (ca si pentru pireu).

2. Se adauga sare in apa si se lasa cam 15-20 minute la fiert. Atentie: se fierb mai repede decat cartofii albi, nu se lasa mult pe foc pentru ca se fac prea moi.

3. Dupa ce se fierb cartofii, se paseaza cu furculita, se adauga oul, sare, piper, nucsoara si mixul de condimente si se amesteca.

4. Se adauga faina si se amesteca in continuare pana se obtine un aluat bun de intins/ rulat. Daca aluatul cere, mai adaugati faina. Pe planseta am presarat cu faina alba.

5. Aluatul format, se imparte in 8 parti egale si se ruleaza fiecare la 2 cm grosime. Se taie apoi bucati de cate un deget, iar cu dosul furculitei se fac mici adancituri (optional).

6. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare, cand se ridica la suprafata se scot cu o paleta si se scurg intr-o sita. Se adauga putin ulei de masline peste ca sa nu se lipeasca intre ele.

7. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga gnocchi. Sunt gata dupa 3-4 minute. 8. Se servesc calzi cu sosul de rucolla si mult parmezan.

8. Sosul de rucolla se pregateste asa: se spala rucolla, se sterge cu un servetel de hartie si se toaca marunt in blender (sau cu cutitul). Se adauga parmezan, seminte de susan, ulei de masline, sare de mare si piper.

TIPS-URI

1

Se pot face si cu cartofi albi.

2

Sosul se poate face din busuioc sau spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
GNOCCHI cu macrou si masline