Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Paste, 10 Apr 2013 | 1957 vizualizari

 

Ati mai mancat vreodata gnocchi din cartofi dulci? Haideti sa va dau o adresa minunata si simpla. Veti obtine gnocchi super gustoase fara doar si poate ;)

 

INGREDIENTE

  • - 1 kgs cartofi dulci;
  • - 350-400 kgs faina bio integrala;
  • - 1 ou de casa;
  • - 1/2 lingurita nucsoara;
  • - 1 lingurita mix de condimente Berbere;
  • - sare de mare;
  • - piper alb macinat;
  • - faina alba pentru presarat;
  • - 80 grame unt;
  • - 3-4 linguri ulei de masline;
  • - 4-5 linguri parmezan;
  • - 3 lingurite seminte de susan;
  • - 100 grame rucolla.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla:

1. Se fierb cartofii intregi, spalati si cu coaja sau curatati de coaja si taiati cubulete (ca si pentru pireu).


2. Se adauga sare in apa si se lasa cam 15-20 minute la fiert. Atentie: se fierb mai repede decat cartofii albi, nu se lasa mult pe foc pentru ca se fac prea moi.


3. Dupa ce se fierb cartofii, se paseaza cu furculita, se adauga oul, sare, piper, nucsoara si mixul de condimente si se amesteca.


4. Se adauga faina si se amesteca in continuare pana se obtine un aluat bun de intins/ rulat. Daca aluatul cere, mai adaugati faina. Pe planseta am presarat cu faina alba.


5. Aluatul format, se imparte in 8 parti egale si se ruleaza fiecare la 2 cm grosime. Se taie apoi bucati de cate un deget, iar cu dosul furculitei se fac mici adancituri (optional).


6. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare, cand se ridica la suprafata se scot cu o paleta si se scurg intr-o sita. Se adauga putin ulei de masline peste ca sa nu se lipeasca intre ele.


7. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga gnocchi. Sunt gata dupa 3-4 minute. 8. Se servesc calzi cu sosul de rucolla si mult parmezan.


8. Sosul de rucolla se pregateste asa: se spala rucolla, se sterge cu un servetel de hartie si se toaca marunt in blender (sau cu cutitul). Se adauga parmezan, seminte de susan, ulei de masline, sare de mare si piper.

 

TIPS-URI

1

Se pot face si cu cartofi albi.

2

Sosul se poate face din busuioc sau spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

07.10.2013, 13:37

Bianca, multumesc. Chiar m-as bucura. Astept pareri

Krystyan Trendy 1

21.12.2013, 15:30

O bunatate !

babi5 1

06.10.2014, 14:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu ciuperci de padure