Gnocchi perfecti (de post)

de JustLoveCookin in Mancaruri de post, 10 Noi 2010 | 10036 vizualizari

 

Niste gnocchi perfecti ar trebui sa aiba gust de cartofi,si sa fie moi si delicati ,iar faina sa aiba doar rolul de a induri piure-ul de cartofi,nu de a fi un ingredient principal.
Pentru a obtine un rezultat perfect trebuie sa alegem tipul potrivit de cartofi si sa folosim cat mai putina faina in aluat.Urmand acesti pasi simpli vom obtine nu doar niste gnocchi de post,insa cei mai buni gnocchi pe care i-am mancat vreodata.

1.Utilizand cartofi cu un continut ridicat de amidon putem evita folosirea oualor,care dau o aroma delicata insa rolul lor fiind de a “lega” compozitia.Deci vom folosi intotdeauna cartofi vechi,de preferinta cei cu coaja rosie,sau cartofi galbeni fainosi.
2.Pentru a folosi cat mai putina faina,este fundamental sa nu fierbem cartofii,si sa ii coacem in cuptor,in microunde sau pe aburi.Daca nu putem sa o facem,ii fierbem,insa cu cateva ore inainte de a-i folosi,tocmai pentru a pierde putin din umiditate.

3.Aluatul nu trebuie lasat la odihnit,fiindca va deveni lipicios.Daca vi se intampla,pudrati cate putin cu faina pana isi revine.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi marime medie
  • un praf de sare faina,cat sa lege piure-ul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi perfecti (de post):

Coacem cum am spus mai sus cativa cartofi,ii lasam sa se raceasca si ii pasam.Punem putina sare si incepem sa adaugam cate putina faina  pana obtinem un aluat moale si uniform. Infainam planul de lucru si intindem snururi,care le pudram si pe ele cu faina inainte de a le taia in bucatele de cca 2 cm.Nu mai recomand datul lor pe furculita,tinand cont ca am lucrat cu un aluat delicat. Rotim gnocchi obtinuti prin faina,inainte  de a-i aseza pe un fund sau un servet,fara a-i suprapune. Ii fierbem in apa cu sare bineinteles,in care am adaugat si putin ulei,pentru a nu se lipi intre ei. Sunt gata imediat ce vin la suprafata,maximum 3 minute,cam asta e timpul de fierbere al pastelor proaspete. Ii scoatem cu o paleta si ii punem in tigaia cu sosul fierbinte care ii asteapta.

Daca vrem sa facem o data si sa profitam de ei de mai multe ori, ii vom pune pe un carton acoperit cu un servet sau hartie de copt, iar apoi ii vom pune in congelator fara  a-i acoperi.Cand vor fi complet inghetati,ii scoatem si ii punem in pungi de plastic,dupa care ii lasam in congelator,in asteptarea urmatorului ospat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi perfecti (de post)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

12.11.2010, 18:23

Suuuuper!

Pasiune pentru bucatarie 1

19.11.2010, 21:22

chiar sunt perfecti

diaconta 1

12.03.2012, 22:47

chiar cautam o reteta de gnocchi,mai ales ca sunt de post

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi in sos de rosii