Gnocchi perfecti (de post)

de JustLoveCookin in Mancaruri de post, 10 Noi 2010 | 5527 vizualizari

 

Niste gnocchi perfecti ar trebui sa aiba gust de cartofi,si sa fie moi si delicati ,iar faina sa aiba doar rolul de a induri piure-ul de cartofi,nu de a fi un ingredient principal.
Pentru a obtine un rezultat perfect trebuie sa alegem tipul potrivit de cartofi si sa folosim cat mai putina faina in aluat.Urmand acesti pasi simpli vom obtine nu doar niste gnocchi de post,insa cei mai buni gnocchi pe care i-am mancat vreodata.

1.Utilizand cartofi cu un continut ridicat de amidon putem evita folosirea oualor,care dau o aroma delicata insa rolul lor fiind de a “lega” compozitia.Deci vom folosi intotdeauna cartofi vechi,de preferinta cei cu coaja rosie,sau cartofi galbeni fainosi.
2.Pentru a folosi cat mai putina faina,este fundamental sa nu fierbem cartofii,si sa ii coacem in cuptor,in microunde sau pe aburi.Daca nu putem sa o facem,ii fierbem,insa cu cateva ore inainte de a-i folosi,tocmai pentru a pierde putin din umiditate.

3.Aluatul nu trebuie lasat la odihnit,fiindca va deveni lipicios.Daca vi se intampla,pudrati cate putin cu faina pana isi revine.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi marime medie
  • un praf de sare faina,cat sa lege piure-ul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi perfecti (de post):

Coacem cum am spus mai sus cativa cartofi,ii lasam sa se raceasca si ii pasam.Punem putina sare si incepem sa adaugam cate putina faina pana obtinem un aluat moale si uniform. Infainam planul de lucru si intindem snururi,care le pudram si pe ele cu faina inainte de a le taia in bucatele de cca 2 cm.Nu mai recomand datul lor pe furculita,tinand cont ca am lucrat cu un aluat delicat. Rotim gnocchi obtinuti prin faina,inainte de a-i aseza pe un fund sau un servet,fara a-i suprapune. Ii fierbem in apa cu sare bineinteles,in care am adaugat si putin ulei,pentru a nu se lipi intre ei. Sunt gata imediat ce vin la suprafata,maximum 3 minute,cam asta e timpul de fierbere al pastelor proaspete. Ii scoatem cu o paleta si ii punem in tigaia cu sosul fierbinte care ii asteapta.


Daca vrem sa facem o data si sa profitam de ei de mai multe ori, ii vom pune pe un carton acoperit cu un servet sau hartie de copt, iar apoi ii vom pune in congelator fara a-i acoperi.Cand vor fi complet inghetati,ii scoatem si ii punem in pungi de plastic,dupa care ii lasam in congelator,in asteptarea urmatorului ospat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi perfecti (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

12.11.2010, 18:23

Suuuuper!

Pasiune pentru bucatarie 1

19.11.2010, 21:22

chiar sunt perfecti

diaconta 1

12.03.2012, 22:47

chiar cautam o reteta de gnocchi,mai ales ca sunt de post

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
salata seherezada - post