Gogonele cu conopida murate

de nadina73 in Muraturi, 6 Aug 2010 | 28215 vizualizari

 

o muratura pe gustul nostru

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogonele
  • 1 conopida mare(nu stiu cat a avut)
  • 2 cepe
  • frunze de telina
  • usturoi 11 bucati dintii
  • boabe de mustar 11 linguri
  • boabe de piper 3 linguri
  • foi de dafin 11
  • sare 6-7 linguri
  • otet 300 ml
  • zahar 250 g
Portii: 11
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele cu conopida murate:

Am scris cantitatile pentru 11 borcane de 400 atatea mi-au iesit mie.


Se spala gogonelele si se taie. Eu am gasit gogonele foarte mari (rosii verzi cum le numesc spaniolii, care le folosesc la salate) asa ca le-am taiat si in 7-8 .


Ceapa se curata si se taie si ea feliute,conopida se spala si se desface buchetele.


Se spala bine borcanele dupa care se pun gogonele taiete cate un rand si conopida,ceapa cand borcane sant pline se pun boabe de piper, 1 foaie de dafin ,1 lingura boabe de mustar,1 dinte de usuturoi si frunze de telina


Intre timp se pune si apa la fiert aproximativ 4 litri cred ca am pus se pune si otetul,sarea si zaharul(daca nu va place cu zahar nu puneti ,nu ies dulci in schimb da o aroma de dulce acrisor).


Cand apa cu otet a dat 2-3 clocote se ia si se toarna peste gogonele si conopida in borcane apoi se pune capacul si se sterilizeaza(eu asa procedez ,stiu de la bunica mea care zicea mereu "ca sa fii sigura sterilizeaza-le,e mai sigur") .


Se pune apa intr-o cratita pe foc cu o carpa in ea (pe fundul cratitei)si se pun borcanele apoi se acopera cu o carpa(cel mai bun e tifonul) umeda si se lasa sa fiarba 15-20 minute acoperite ,dupa care se scot si se pun intre paturi pana se racesc 2-3 zile ,dupa care se pun pe raft in camara(eu nu am camara,dar le gasesc loc).


Este o muratura super buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele cu conopida murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sylvia 1

08.08.2010, 14:41

Super harnicuta

nadina73 1

10.08.2010, 14:22

haideti ca este si daca nu mai fac cu tot dragu va astept pe toate

frida75 1

01.11.2011, 08:55

Borcanele nu sunt de 800 grame ???!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Gogosari cu conopida in propria saramura