Gogonele in saramura

de Bunica in Muraturi, 23 Sep 2009 | 19386 vizualizari

 

E bine ca iarna sa ai de toate in camara ta , chiar daca rafturile magazinelor sunt pline cu tot ce-ti doreste sufletul.

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • usturoi
  • morcovi
  • cimbru
  • telina
  • ardei iute
  • hrean
  • sare
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele in saramura:

Se spala gogonelele,se pun in borcane alaturi de cateva rondele de morcovi, 3-4 catei de usturoi la borcan, o crenguta de cimbru, o floare de marar, un ardei iute (dupa gust), telina frunze sau radacina si 2 bucatele de hrean.

Peste toate acestea se toarna saramura (o lingura de sare la 1 l. de apa) in care dupe gust se poate pune o ceasca de otet.

Se capsaza borcanele si se pun in camara.

 

TIPS-URI

1

Eu la castraveti si la gogonele pun si cateva frunze de visin (dau o aroma aparte , o frunza la un borcan de 800 g).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele in saramura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Dana Cristea - pusikmea 1

04.04.2010, 12:34

am pus anul asta un butoi de 40 l...si nu mai stiam reteta, in loc de 1 lingura de sare la 1 l de apa, am pus 2...deci va dat seama ce a iesit

Laly 1

07.09.2010, 00:27

bunica vreau si eu un borcanel

-Miti- 1

28.09.2011, 10:13

iar merg pe mana bunicii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!