Gogonele si castraveti in otet

de Ancutsa in Retete Delikat, 15 Iul 2018 | 2767 vizualizari

 

Zilele trecute am pus la murat gogonele cu oţet, foi de dafin şi mirodenii de la Delikat: boabe de piper, ienibahar şi muştar. Am pus şi câţiva castraveţi pe lângă ele, pentru culoare.
"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gogonele
  • 700 g castraveţi
  • 1 l apă
  • 1 pahar (200 ml) oţet
  • 1 lingură sare
  • 2 linguriţe zahăr
  • 3 foi de dafin
  • mirodenii de la Delikat: boabe de piper, ienibahar şi muştar 
  • frunze şi tije de ţelină
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele si castraveti in otet:

 

 

Se spală castraveţii şi gogonelele şi se aşază în borcanul spălat bine.

Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar.

Se pun la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea, foile de dafin şi mirodeniile. Se lasă să fiarbă cam 10 minute, apoi se toarnă lichidul  în borcan, având grijă să aşezăm un cuţit sub el (ca să nu crape). Se pun deasupra frunzele şi tijele de ţelină, care vor fixa legumele. Se lasă la răcit, apoi se pune celofan la gura borcanului. Eu îl ţin în balcon 2-3 zile, iar după ce se murează, îl mut la loc răcoros.

 

Timp: 30min

Eu am obţinut 1 borcan.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/gogonele-si-castraveti-in-otet.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele si castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ancutsa 1

19.07.2018, 12:17

Multumesc frumos, Kytz, ma bucur mult ca ti-au placut!

dantes 1

21.07.2018, 08:15

Bune!

Ancutsa 1

21.07.2018, 10:43

Domnule Dante, va multumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov