Gogosari cu miere in otet

de Ela68 in Muraturi, 4 Oct 2012 | 4963 vizualizari

 

Aceasta reteta are multe parti bune. In primul rand, gogosarii sunt foarte gustosi, nu foarte otetiti si raman crocanti. Se fac foarte simplu, numai ca timpul de prelucrare dureaza 3 zile.

 

INGREDIENTE

  • 5kg gogosari
  • 175 gr sare grunjoasa
  • 500 gr zahar
  • 750 ml otet din vin (9 grade )
  • 1/2 pahar miere ( pahar de 250 ml )
  • piper, foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu miere in otet:

Se spala gogosarii si se curata de cotor si seminte


Ii taiem in patru sau in cinci, in functie de marimea lor. Se adauga sarea si zaharul, se amesteca si se lasa acoperiti de azi pe maine. Amestecam cu o lingura de lemn cat de des putem.


Se observa cum a doua zi au scazut aproape la jumatate. Adaugam otetul si mai lasam inca o zi, amestecand de cateva ori, sa se inglobeze bine.


A treia zi, luam o parte din lichidul format si-l fierbem cu cateva foi de dafin si boabe de piper. Cand aproape s-a racit adaugam mierea si lasam sa se topeasca.


Punem zeama peste gogosari , mai lasam 2-3 ore si ii asezam, de fapt ii presam in borcane.


Din cantitatea de mai sus ies aproximativ 3kg muraturi. Poate pare complicat, o sa vi se para mai simplu dupa ce faceti prima data, insa merita efortul, sunt exceptionali ! Ii putem consuma ca garnitura sau in diverse salate.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu miere in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ela68 1

04.10.2012, 20:03

Puteti sa incercati din cantitate mai mica sa vedeti daca va plac.

mamaieelena 1

05.10.2012, 22:13

Ela68 1

06.10.2012, 00:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet ( la rece)