Gogosari in otet

de Oana in Muraturi, 10 Iul 2009 | 34362 vizualizari

 

Sunt nelipsiti din camara!

 

INGREDIENTE

  • 10 kg gogosari
  • 2 conopide
  • 2 teline mari
  • 4 morcovi mari
  • 1/2 kg hrean
  • 2 legaturi mari de frunze de telina
        Saramura:
  • 1 l otet
  • 3 l apa
  • 1 lingura de sare la litru
  • 2 linguri de zahar la litru
  • foi de dafin
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Se fierbe mai inati saramura se se face in cantitate dubla pentru 10 kg de gogosari.

Intre timp se curata gogosarii si se taie pe jumatate, se scot cotoarele si se spala bine. Se lasa la scurs. Daca sunt prea mari se pot taia in patru. Telina si morcovul se curata, se spala si se taie rondele. Conopida se desface in buchetele si se spala bine. Hreanul se curata si se taie bastonase de marimea unui deget.

Se aseaza in borcane, mai mari sau de 800 g, fiecare cum doreste. Pe fundul borcanului se pun crengute de telina, apoi gogosarii pusi unul intr-altul, printre ei buchetele de conopida, rondele de morcovi si telina si hrean. Gogosarii se pot opari foarte repede in saramura fierbinte, daca vreti sa se aseze mai bine. Dar atentie mare, sa nu se inmoaie prea mult!!

Se toarna saramura fierbinte in borcane si se inchid bine, apoi se fierb la bain-marie 15-20 de minute, dupa ce incepe apa din oala sa fiarba. Borcanele se scot intr-o patura si se lasa invelite pana se racesc complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Oana 1

11.09.2009, 20:04

Lena, se pun la litrul de lichid, mai bine zis. Deci la 3 l de apa pui 3 lg de sare si 6 de zahar. Cand adaugi si litrul de otet, mai completezi cu 1 lg de sare si 2 de zahar.

Oana 1

12.09.2009, 00:08

Cu placere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari cu conopida in otet