Gogosari in otet

de violeta30 in Muraturi, 27 Sep 2015 | 2060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • gogosari
  • otet
  • apa
  • zahar
  • sare
  • morcovi
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Taiem gogosarii in jumatati, ii curatam de cotoare si de seminte si ii spalam bine. Ii lasam la scurs.


Intre timp pregatim "saramura". O parte otet si doua parti si jumatate apa, cate 1 1/2 lingura de sare la litrul de lichid, iar zahar dupa gust. Eu obisnuiesc sa gust zeama rezultata si imi place sa o fac mai dulce, dulce-acrisoara, dar sa se simta si sarea. O punem la fiert pana da primul clocot si adaugam gogosarii. Ii lasam foarte putin pana se inmoaie cat de cat, nu trebuie lasati prea mult ca devin moi. Vom pune gogosari la oparit doar cat sa-i acopere saramura, nu trebuie ingramaditi pentru ca trebuie sa se opareasca pe toata suprafata.


Borcanele spalate si scurse trebuie sa le avem la indemana pentru ca trebuie sa ne miscam repede. Pana vom pune gogosarii la oparit, morcovul trebuie taiat si asezat in borcane.


Gogosarii pe care i-am scos de la oparit ii vom pune imediat in borcane, ii vom aseza bine, dar nu foarte inghesuiti ca sa patrunda zeama peste tot. Cum am terminat cu gogosarii, mai lasam saramura pana da in clocot si apoi o punem fierbinte, cu grija, peste gogosari.


Punem borcanele cu capacele in jos cateva ore, apoi vom intoarce si le vom depozita in camara pana cand le vom consuma.

 

TIPS-URI

1

nu mai pun hrean pentru ca isi schimba gustul in timp;

2

nu pun nici telina ca se amarasc si le schimba si culoarea;

3

in felul acesta tin pana la 3-4 ani fara sa isi schimbe gustul.

4

fiecare poate pune ce ii place (telina, hrean, conopida, etc)

5

din 5 kg de gogosari mi-au iesit 2 borcane de 1700 ml si unul de 4500 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

28.09.2015, 13:34

Rocsi 1

28.09.2015, 20:31

Cat de buni sunt. Bravo

MotanLaOale 1

28.09.2015, 23:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate colorate