Gogosari in sos

de Rocsi in Conserve, 8 Sep 2010 | 19297 vizualizari

 

Sincer nu mai stiu exact cine ne-a dat reteta dar de cand o avem o facem an de an...ies niste gogosari minunati ...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 500 gr otet
  • 7 linguri bulion
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri mustar
  • 1 lingura sare mare
  • piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • circa o cana apa 
  • 150 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

gogosarii se spala bine si li se scoate cotorul si semintele(incercati sa scoateti toate semintele ca altfel ,daca raman,o sa fermenteze gogosarii).


ii taiati felii mai mari.


intr-o tigaie mai mare puneti sa preparati sosul.


puneti otetul,uleiul,apa,zaharul,bulionul,mustarul,sarea,cateva boabe de piper si foile de dafin rupte bucati mici.


puneti tigaia pe foc ,amestecati bine toate si lasati sa inceapa sa fiarba.


cand sosul fierbe puneti o mana sau doua de gogosari taiati ,ii opariti circa 2 min apoi ii scoateti si puneti alta tura de gogosari pana sunt gata toti.


gogosarii pe care ii scoateti ii puneti fierbinti in borcane si ii acoperiti cu capac pana ce terminati toti gogosarii.


dupa ce ati terminat toti gogosarii,turnati sosul peste ei,ii inchideti ermetic,ii acoperiti cu o patura groasa si ii lasati acolo pana a doua zi.


apoi a doua zi ii dati la rece.


 

TIPS-URI

1

pentru mai multa precautie puteti pune putin conservant deasupra fiecarui borcan

2

pentru sos puteti sa puneti cate putin mai mult la ingrediente ca sa nu riscati sa nu aveti suficient sos de pus in fiecare borcan(eu asa am patit in primul an cand am facut).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

14.09.2010, 10:41

atunci la iarna te astept pe la mine ionix sa te servesc

kukibella 1

08.09.2011, 14:39

Rocsi 1

08.09.2011, 15:01

laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Conserva de peste in ulei