Gogosari in sos

de andresita in Conserve, 18 Sep 2014 | 2137 vizualizari

 

Am intalnit mai multe variante pe internet, nu stiu sa va spun cat de asemanatoare sunt la gust, insa aceasta este "criminala" :). Am avut mare succes cu ea la fiecare petrecere organizata. Merge de minune langa o friptura, dar si pe langa alte mancaruri pe care le asociati de obicei cu muraturi. Noi devoram si ultima picatura de sos din borcan... ba chiar pot spune ca este mai cautat decat gogosarul ;).

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 350 g pasta tomate (din aceea groasa)
  • 250 ml otet de 9 grade
  • 250 g zahar + putina miere / 300-400 g zahar (aici banuiesc ca este vorba de gust, eu pun 300 g zahar)
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri sare (neaparat grunjoasa, pentru muraturi)
  • piper boabe, foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

Gogosarii spalati si curatati se taie fasii de un deget grosime. Celelalte ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun pe foc sa dea in cateva clocote.


Se iau gogosarii si se pun in sosul clocotind pana cand se patrund putin, dar sa aveti grija sa ramana crocanti. Nu va speriati ca este sos putin, gogosarii isi vor lasa suficienta zeama.


Ca sa se patrunda uniform puneti intai jumatate din cantitate, ii scoateti cu spumiera cand sunt patrunsi, apoi adaugati restul si repetati procesul.


Se aseaza apoi gogosarii in borcanele curatate si sterilizate si se toarna sosul fierbinte peste ei. Se capacesc si se racesc in paturi groase.

 

TIPS-URI

1

Ii lasati sa stea vreo 2-3 saptamani inainte de a-i savura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Panacris 1

19.09.2014, 08:58

De probat! la favorite!

andresita 1

19.09.2014, 16:00

Va multumesc mult pentru aprecieri
Sper sa va placa daca ii testati.

mihasara 1

13.10.2015, 17:24

eu fac cu sos de mustar. Sunt deliciosi!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos