Gogosari in sos tomat

de Valclaudia in Conserve, 22 Sep 2014 | 4113 vizualizari

 

reteta preluata de la andresita, careia ii multumesc! >:d

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 350 gr. pasta de tomate
  • 250 ml otet de 9 grade
  • 250 gr. zahar tos
  • 2 linguri de miere
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • piper boabe, bobite de mustar, 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos tomat:

Spalam gogosarii, ii taiem in doua,ii curatam de cotoare, ii mai spalam o data sa indepartam semintele, apoi ii taiem fasii de cca 1cm.


Borcanele (4 bucati a cate 800 grame) le spalam si le sterilizam la cuptor unde le pastram fierbinti pana in momentul in care le umplem cu gogosari.


Punem toate celelalte ingrediente laolalta intr-o oala, le lasam la foc mic pana dau in clocot.


Trecem pe rand gogosarii in 3-4 transe prin sosul de pe foc, ii lasam cca 3-5 minute in sos sa se inmoaie usor, apoi ii scoatem intr-un castron si repetam procedura pana trecem prin sos intreaga cantitate de gogosari.


Scoatem borcanele din cuptor, asezam sub fiecare borcan cate un cutit cu lama lunga, umplem 4 borcane cu gogosati, apoi turnam sosul ramas (tot fierbinte) peste gogosari, capacim borcanele si le impachetam in paturi unde le vom lasa o zi si o noapte pana se racesc complet, dupa care ii depozitam in camara.


Gogosarii pot fi serviti dupa doua zile.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

22.09.2014, 21:38

Mmmm, ce i-as degusta. Bravo!

anca_rm 1

23.09.2014, 09:30

cred ca-s tare buni

Andreea Caroline 1

23.09.2014, 20:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos