Gogosari marinati, cu prune si conopida

de mihaelar63 in Conserve, 9 Oct 2019 | 3255 vizualizari

 

Muraturile acestea sunt din ciclul Tanti Kati , loveste din nou !!! M-am dus sa platesc cheltuielile comune pentru scara blocului si vecina mea Tanti Kati punea muraturi . Yammy !!! Atat de apetisante aratau ca mi le-am dorit si eu .Bune muraturile acestea unguresti !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 1 kg conopida
  • 1 kg prune
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • 1 lingura boabe piper
  • 1 lingura boabe mustar
  • 6 foi dafin
  • Pt 1 l marinada : 2 parti apa

1 parte otet de 9 grade 1 lingura cu varf de sare mare iodata 2 linguri miere

Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari marinati, cu prune si conopida:


  1. Conopida se spala si se desface buchetele .

  2. Lasati conopida in apa rece cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore .

  3. Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa si se curata de seminte .

  4. Taiati gogosarii in felii de marimea dorita.

  5. Prunele se taie pe jumatate si se scoate samburele .

  6. Se prepara doi litrii de marinada din ingredientele date .

  7. Se pune in marinada si frunzele de4 dafin , piperul si boabele de mustar .

  8. Cand marinada Da in clocot se opreste focul si se unduiesc [ oparesc ] gogosarii.

  9. Gogosarii trebuie sa stea in marinada 10-20 secunde , atat pana incep sa-si schimbe culoarea .

  10. Eu am folosit pentru cantitatile date 3 borcanea cate 2.7 l .

  11. Am pus pe fundul borcanului un strat de gogosari , apoi conopida si prune . Am incheiat tot cu un strat de gogosari .

  12. Turnati deasupra marinada fierbinte , intai in fiecare borcan cam de 3 degete,apoi completati pana sus .Asta ca sa nu se sparga borcanele .

  13. Eu pun mereu borcanele pe o tava de metal . Astfel nu am nevoie de lama de cutit pentru aceasta etapa cand se pune zeama fierbinte .

  14. Zeama trebuie sa depaseasca ultimul rand de gogosari .

  15. Se infileteaza bine borcanele si se pun la dunst intre paturi pana a doua zi .


Sa aveti pofta mare la friptura insotita de asemenea muraturi :D !!!!

TIPS-URI

1

Legumele alese sa fie sanatoase , ajunse la maturitate si coapte .

2

Alegeti prune putin mai tari care sa aiba samburele usor de scos.

3

Eu pun mereu borcanele pe o tava de metal . Astfel nu am nevoie de lama de cutit pentru aceasta etapa cand se pune zeama fierbinte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari marinati, cu prune si conopida" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Ksenya 1

11.10.2019, 09:30

oooo! astea da muraturi

Razvan Constantinescu 1

12.10.2019, 14:58

Valclaudia 1

22.10.2019, 06:47

super!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

RETETA RECOMANDATA
Salata pentru iarna