Gogosari murati

de Sidy in Muraturi, 3 Sep 2011 | 14935 vizualizari

 

O alta reteta culeasa din caietul cu retete al mamei mele....

 

INGREDIENTE

  • 15 gogosari cat mai carnosi
  • 200 ml otet
  • 60 g zahar
  • 100 g sare neiodata
  • 1 radacina hrean
  • frunze telina
  • piper boabe
  • mustar boabe
  • putin ulei(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari murati:

Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte.

Curatam  hreanul si il taiem si pe acesta in doua si apoi vertical in patru si il punem peste gogosarii taiati pusi intr-un vas( bol) mai mare.

Intr-un alt bol amestecam bine otetul, sarea, zaharul, 3 linguri rase de boabe de mustar si 2 cu piper boabe, pina se topeste zaharul si sarea.Cine doreste poate adauga si 2 linguri de ulei de masline.

Rasturnam otetul cu mirodeniile peste gogosarii taiati , amestecam si ii lasam asa de azi pe maine, macar 12 ore sa se intrepatrunda lichidul cu gogosarii carnosi.Astfel vor lasa destula apa care va fi necesara la umplerea borcanelor.

Dupa trecerea timpului, asezam gogosarii in borcane impreuna cu hreanul, deasupra punem cateva frunzulite de telina si umplem mborcanele cu zeama lasata de gogosari care va fi exact atata cat avem nevoie sa umplem 3 borcane de 720 ml si unul mic.

Punem apoi capacele la borcane.

Intr-un vas, punem pe fundul sau un prosop, asezam borcanele si le acoperim cu alt prosop.Umplem vasul cu apa si dam vasul pe foc sa fiarba 10 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dam focul la moderat si lasam sa fiarba incet.

Dupa scurgerea timpului, lasam borcanele in apa calda pina a doua zi cand se vor raci .

Le stergem de apa si le asezam in camara pentru iarna.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Xandrinne 1

03.09.2011, 22:46

Si eu ma pregatesc de muraturi, abia astept. Ce frumosi sunt gogosarii tai!

adry88 1

04.09.2011, 22:06

felicitari

RuxyRux 1

05.09.2011, 12:26

Caietul cu retete...la mareee inaltime...arata superb

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in saramura (reteta Motan)