Ardei umpluti cu varza

de babi5 in Muraturi, 16 Oct 2014 | 2383 vizualizari

 

Sunt muraturile preferate ale fetelor mele si mie imi plac, asa ca din toata saracia am facut o portie pentru fiecare. Din cantitatea folosita am obtinut un borcan de 3 l si o galetusa de 4 l.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg ardei galbeni grasi
  • 7 kg varza alba
  • 2 plicuri pikant fix (unul dulce acrisor si unul picant)
  • 5 linguri sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 4 radacini hrean (mai mare)
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 750 ml otet 9 grade
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu varza:

Varza se curata de frunzele cu defect, se spala, apoi se toaca marunt. Ardeiul se curata de cotoare si se spala, morcovii, telina si hreanul se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Hreanul se taie felii pe de-a lungul.


Intr-un recipient mai mare se amesteca varza cu morcovul, telina, sarea, piperul si cimbrul si se lasa vreo 2 ore, amestecand din cand in cand. Lasam mai mult timp ca varza sa se inmoaie bine. Apoi umplem ardeii si ii asezam in borcane cu bucatile de hrean printre si rondele de morcovi.


Intr-o oala punem la fiert 3 l de apa si cand clocoteste adaugam otetul si plicurile de pikant fix. Mai lasam sa dea in clocot trei minute apoi punem fierbinte peste ardei. Lasam ardeii sa-si ia din lichid suficient, apoi sigilam si directia camara.


Cu mare drag si reteta mea pentru voi. Sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Eu am mai adaugat si boabe de piper si mustar

2

Cine vrea mai dulceag poate adauga si zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

anca_rm 1

17.10.2014, 08:29

babi5 1

17.10.2014, 08:56

Rocsi,deyutzky, anca_rm multumesc

babi5 1

17.10.2014, 08:59

Merisor,Mihaela63, ClaudiaO, Ina Bya Ralu, multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Muratura de ardei umpluti cu varza