Gogosari murati in miere si otet

de cristinne in Muraturi, 9 Oct 2011 | 26129 vizualizari

 

Imi plac cel mai mult dintre toate muraturile: gogosarii ... apoi conopida si restul muraturilor;)). Insa anul trecut am facut pentru prima data goosari in miere ... au iesit de am zis ca nu e adevarat! Au iesit fantastic. Fara fierbere, fara bain-marin, fara nimic decat miere si otet! Adica in loc de zahar am folosit numai miere. Sunt mult mai sanatosi! Erau fff bine conservati, au tinut toata iarna, tari si dulci:)
Anul asta am facut din nou si am zis sa scriu si aici reteta.

 

INGREDIENTE

  • gogosari: 8 kg
  • conopida: 1
  • morcov: 3
  • miere: 2 kg
  • otet: 1300 ml (1 litru si 330ml)
  • condimente diverse: foi de dafin, mustar, piper, 1lg de sare, ienibahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari murati in miere si otet:

Se spala gogosarii si se inlatura semintele. Se desface in buchetele conopida si se taie felii morcovii. Se face un amestec din otet de miere si condimente. Se amesteca bine pana se dilueaza toata mierea in otet. Apoi se pune acest amestec peste gogosari si se amesteca de cateva ori (ca fiecare gogosar sa fi trecut prin acest amestec macar o data, desi o sa vi se para putin la cantitate, nu e). Eu am impartit cantitatea de gogosari in 3, la fel si lichidul.

Din 3 in 3 ore ... sau mai rar, depinde de timpul fiecaruia, se tot amesteca gogosarii, ca si cei de deasupra sa ajunga sa stea in lichid si tot asa. Dupa o zi si o noapte, veti vedea ca gogosari s-au inmuiat si au lasat foarte multa zeama. Se pregatesc borcanele si se aseaza frumos in acestea urmand ca dupa sa se toarne peste ei lichidul in care s-au macerat. Eu prima data am zis ca nu imi va ajunge tot lichidul, observand spre final ca am mai si aruncat in el pt ca era deja f mult..asa ca nu va ingrijorati. Se pun capace (eu am pus la 2 si ceolofan cu elastic ca nu aveam capace pe gura borcanelor) si se pastreaza pentru la iarna (ideal ar fi intr-o pivnita, sau in balcon ca e mai rece).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati in miere si otet" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate