Gogosari murati in miere si otet

de cristinne in Muraturi, 9 Oct 2011 | 15040 vizualizari

 

Imi plac cel mai mult dintre toate muraturile: gogosarii ... apoi conopida si restul muraturilor;)). Insa anul trecut am facut pentru prima data goosari in miere ... au iesit de am zis ca nu e adevarat! Au iesit fantastic. Fara fierbere, fara bain-marin, fara nimic decat miere si otet! Adica in loc de zahar am folosit numai miere. Sunt mult mai sanatosi! Erau fff bine conservati, au tinut toata iarna, tari si dulci:)
Anul asta am facut din nou si am zis sa scriu si aici reteta.

 

INGREDIENTE

  • gogosari: 8 kg
  • conopida: 1
  • morcov: 3
  • miere: 2 kg
  • otet: 1300 ml (1 litru si 330ml)
  • condimente diverse: foi de dafin, mustar, piper, 1lg de sare, ienibahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari murati in miere si otet:

Se spala gogosarii si se inlatura semintele. Se desface in buchetele conopida si se taie felii morcovii. Se face un amestec din otet de miere si condimente. Se amesteca bine pana se dilueaza toata mierea in otet. Apoi se pune acest amestec peste gogosari si se amesteca de cateva ori (ca fiecare gogosar sa fi trecut prin acest amestec macar o data, desi o sa vi se para putin la cantitate, nu e). Eu am impartit cantitatea de gogosari in 3, la fel si lichidul.


Din 3 in 3 ore ... sau mai rar, depinde de timpul fiecaruia, se tot amesteca gogosarii, ca si cei de deasupra sa ajunga sa stea in lichid si tot asa. Dupa o zi si o noapte, veti vedea ca gogosari s-au inmuiat si au lasat foarte multa zeama. Se pregatesc borcanele si se aseaza frumos in acestea urmand ca dupa sa se toarne peste ei lichidul in care s-au macerat. Eu prima data am zis ca nu imi va ajunge tot lichidul, observand spre final ca am mai si aruncat in el pt ca era deja f mult..asa ca nu va ingrijorati. Se pun capace (eu am pus la 2 si ceolofan cu elastic ca nu aveam capace pe gura borcanelor) si se pastreaza pentru la iarna (ideal ar fi intr-o pivnita, sau in balcon ca e mai rece).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati in miere si otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

adry88 1

10.10.2011, 12:28

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 13:08

MIUTA 1

11.10.2011, 17:25

Foarte bun,imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Salata pentru iarna