Varza la butoi

de ianculubita in Muraturi, 18 Oct 2013 | 11911 vizualizari

 

Am pus si varza,gata acum asteptam iarna dragutza!!!
Cred ca fiecare aveti reteta voastra dar nu strica sa vedeti cum o pun eu!

 

INGREDIENTE

  • pentru un butoi de 120 l
  • 60 kg varza
  • 1 sfecla rosie(optional)
  • 500 g hrean
  • frunze de stejar sau de visin
  • sare
  • boabe de porumb
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la butoi:

Varza curatata de frunzele care nu sunt sanatoase,taiata in jumatati daca este mare,sau lasata intreaga,o punem in butoi cu frunze de stejar,felii de hrean,felii de sfecla rosie;am observat ca marea majoritate nu pun sfecla,dar noua ne place culoarea;pentru cine nu pune sfecla rosie,puneti 2-3cani de boabe de porumb;dupa ce s-a umplut butoiul,adaugam apa si sare;la 10l de apa 1cana cu sare(250g )grunjoasa.apa sa fie calduta cat se topeste sarea;acoperim butoiul cu capac iar daca nu merge capacul,punem deasupra un sac din plastic si legam la gura.


Din ziua cand am pus varza in butoi pana cand cand incepe sa se inmoaie,vanturam zilnic,dupa aceea mai rar.


Eu dupa 1saptamana pun si aspirine.ca si la muraturi,nu da voie verzei sa se acreasca si in felul asta cand o gatim nu mai trebuie tinuta in apa


Butoiul meu asa arata saptamana trecuta cand am pus varza;acum,fiind vanturata zilnic si apa calduta,am reusit sa-i pun capacul

 

TIPS-URI

1

sa nu se confunde aspirina cu conservantul,sunt doua produse diferite iar conservant nici eu nu folosesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la butoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ianculubita 1

18.10.2013, 17:27

da,Anca si pentru vecinii care nu pun varza

Rocsi 1

18.10.2013, 19:14

Bravo harnicuto. Si mama a pus varza acum o saptamana. De acum asteptam sa se mureze

ianculubita 1

18.10.2013, 19:54

si cand om face la iarna niste sarmalute,mmmm!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Varza murata la butoi