Gogosele pufoase umplute cu gem

de Toamna07 in Prajituri, 19 Sep 2012 | 2955 vizualizari

 

Pentru ca sunt pasionata de gastronomie, urmaresc si emisiunile culinare de pe TvPaprika, cu caietul si pixul langa mine.:)Asa am prins reteta de gogosele umplute de la bucatarul cel rau :) Gary Mehigan.
Le-am pregatit chiar dupa ce am terminta de scris reteta.
Sunt aromate,pufoase si nu contin zahar...doar gem!

 

INGREDIENTE

  • 660 g faina
  • 440 ml lapte cald
  • 50 g unt
  • 10 g grojdie uscata(el chiar a spus 14 g dar mie mi s-a parut cam multa)
  • 3 oua mari
  • zahar vanilat
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • Zahar farin vanilat pentru pudrat(optional)

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele pufoase umplute cu gem:

Untul se topeste in laptele cald. Adaugam drojdia, vanilia si ouale amestecand cu telul. Aceasta compozitie o turnam peste toata cantitatea de faina si amestecam sa se omogenizeze bine. Lasam o ora la dospit .


Din aceasta coca moale formam bulgarasi, cu mainile unse de ulei si prajim in mult ulei incins; eu am folosit un ceaun. Putem sa le turnam in ulei si cu ajutorul unei linguri dar o sa-si modifice putin forma. Scoatem gogoselele aurii si moi la atingere.


Nu sunt uleioase,gretoase si nu absorb ulei mult. Le umplem cu diferite soiuri de gem sau crema de ciocolata, cu ajutorul unui pos. Presaram zahar farin cand sunt reci.


Normal ca sunt savuroase si foarte pufoase,zici ca sunt gogosele pentru profiterol !:)


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pufoase umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Toamna07 1

21.09.2012, 17:37

Multumesc!!!!!!!!

mihaelar63 1

27.09.2012, 09:05

Ce bune

Steffy 1

24.01.2014, 19:58

Tocmai am incercat reteta ta, dar din pacate nu iese. Adica ai pus cantitatea de faina mult mai mica decat ar trebui.
Era foarte mult lichid, normal ca nu avea cum sa se faca o coca. Am pus aproape 1 kg de faina si abia mi s-a facut coca sa o pot pune la dospit (noroc ca am pus 14 g de drojdie). Asa ca, daca puneti retete pe site, incercati-le, va rog, nu doar le copiati din alta parte ca uite asa dam noi gres.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi simple sau cu gem