Gogosele pufoase umplute cu gem

de Toamna07 in Prajituri, 19 Sep 2012 | 2883 vizualizari

 

Pentru ca sunt pasionata de gastronomie, urmaresc si emisiunile culinare de pe TvPaprika, cu caietul si pixul langa mine.:)Asa am prins reteta de gogosele umplute de la bucatarul cel rau :) Gary Mehigan.
Le-am pregatit chiar dupa ce am terminta de scris reteta.
Sunt aromate,pufoase si nu contin zahar...doar gem!

 

INGREDIENTE

  • 660 g faina
  • 440 ml lapte cald
  • 50 g unt
  • 10 g grojdie uscata(el chiar a spus 14 g dar mie mi s-a parut cam multa)
  • 3 oua mari
  • zahar vanilat
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • Zahar farin vanilat pentru pudrat(optional)

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele pufoase umplute cu gem:

Untul se topeste in laptele cald. Adaugam drojdia, vanilia si ouale amestecand cu telul. Aceasta compozitie o turnam peste toata cantitatea de faina si amestecam sa se omogenizeze bine. Lasam o ora la dospit .


Din aceasta coca moale formam bulgarasi, cu mainile unse de ulei si prajim in mult ulei incins; eu am folosit un ceaun. Putem sa le turnam in ulei si cu ajutorul unei linguri dar o sa-si modifice putin forma. Scoatem gogoselele aurii si moi la atingere.


Nu sunt uleioase,gretoase si nu absorb ulei mult. Le umplem cu diferite soiuri de gem sau crema de ciocolata, cu ajutorul unui pos. Presaram zahar farin cand sunt reci.


Normal ca sunt savuroase si foarte pufoase,zici ca sunt gogosele pentru profiterol !:)


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pufoase umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (26)

Toamna07 1

21.09.2012, 17:37

Multumesc!!!!!!!!

mihaelar63 1

27.09.2012, 09:05

Ce bune

Steffy 1

24.01.2014, 19:58

Tocmai am incercat reteta ta, dar din pacate nu iese. Adica ai pus cantitatea de faina mult mai mica decat ar trebui.
Era foarte mult lichid, normal ca nu avea cum sa se faca o coca. Am pus aproape 1 kg de faina si abia mi s-a facut coca sa o pot pune la dospit (noroc ca am pus 14 g de drojdie). Asa ca, daca puneti retete pe site, incercati-le, va rog, nu doar le copiati din alta parte ca uite asa dam noi gres.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29