Gogosi

de Lavinia in Prajituri, 19 Noi 2012 | 13532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml apa minerala
  • 400 ml lapte caldut
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocola
  • 1 kg faina
  • 2 drojdii
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 150 g zahar pudra pentru decor
Portii: 45
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Am facut o maia din drojdie ,zahar ,1 lingura de faina si 100 ml apa minerela. Am lasat-o la dospit 15 minute.

Intre timp am cernut faina peste care am adaugat galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, zaharul vanilat, sarea, laptele caldut, unt topit si racit, restul de apa minerala si maiaua. Am framantat bine timp de 15 minute si l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Am intins o foaie potrivit de groasa si am taiat cu ajutorul unui pahar/forma gogosile.

Am incins o cratita cu ulei si am prajit gogosile pana s-au aurit pe amandoua partile.(le-am prajit in ordinea in care le-am taiat,asa m-a invatat bunica )

Le-am pudrat cu zahar si le-am savurat alaturi de un pahar mare de lapte si dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

amma 1

23.03.2014, 10:50

Tocmai ce iti incerc reteta...sper sa fie asa de pufoase....de obicei imi ies goale inauntru

Lavinia 1

23.03.2014, 11:12

Mi se intampla si mie sa imi iasa goale inauntru,dar imi place

Sotto 1

04.06.2014, 20:32

Tare as dori sa incerc aceasta minunata reteta dar am o mica dilema . Ce inseamana 2 drojdii ? Ce gramaj ? Multumesc si felicitari, arata delicioase aceste gogosi pufoase.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Gogosi