Gogosi

de Bianca20 in Dulciuri, 31 Iul 2013 | 3010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g. faina;
  • 20 g. drojdie;
  • 200 ml. lapte;
  • 50 g. unt;
  • 2 galbenusuri;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat.
Portii: 42
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Faina se pune intr-un bol si se face in mijloc o adancitura.Laptele se pune la foc mic impreuna cu untul, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc.Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.Se adauga si drojdia fara a amesteca si se lasa 10 minute.Peste faina se adauga ouale si laptele cu drojdia.Se framanta bine si daca mai este nevoie se adauga faina pana devine ca un aluat pentru paine.


Se acopera si se lasa la cald timp de 1-2 ore pana creste.Cand e gata se mai framanta un pic si se intind foi pe o masa tapetata cu faina din care se decupeaza mici cercuri care se pun pe o tava cu faina.Se lasa timp de 30-40 minute sa creasca dupa care se prajesc in ulei(aproximativ un minut pe fiecare parte).Se scot pe un servetel pentru a se absoarba grasimea.Se servesc cu zahar, miere, gem si alte bunatati.

 

TIPS-URI

1

Am prajit gogosile inttr-un ceaun pentru a evita un incident cu ulei.

2

Foile din care se decupeaza gogosile ar trebuie sa aiba minim un centimentru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

31.07.2013, 22:50

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 21:18

Raisha 1

24.11.2013, 18:22

super bune! abia astept sa le incerc!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Donuts