Gogosi

de karla in Dulciuri, 3 Sep 2013 | 1481 vizualizari

 

Am stat eu sa ma gandesc ce desert sa pregatesc pentru a mai indulci putin aceasta zi friguroasa de toamna ,si uite ca am dat peste reteta de gogosi .Indata am pregatit aluatul si le-am prajit ,totul era perfect parca uitasem de frig , de stropii de ploaie care nu se mai terminau .
Asa mi-am facut eu ziua mai buna ,sper sa va inveseliti si voi ziua cu aceasta reteta.
Tin sa mentionez ca eu am facut portie dubla :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 sau 2 pliculete zahar vanilat (dupa preferinte)
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 75 ml ulei
  • 200 -300 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • PT DECOR : zahar praf
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Am pus drojdia la crescut cu putin zahar si lapte caldut pentru 15 minute.


Intr-un castron incapator am pus faina ,zaharul,praful de sare,zaharul vanilat ,uleiul ,galbenusurile ,coaja de lamaie si drojdia crescuta si am inceput sa framant ,apoi am adaugat laptele pana aluatul devine elastic ,nelipicios .


Am acoperit aluatul cu un prosop de bucatarie curat si l-am pus intr-un loc ferit de curent pentru o ora.


Dupa ce aluatul a crescut l-am framantat putin si l-am impartit in 2 pentru a fi mai usor de intins . Am intins o foaie de aprox 3 cm si am facut turtite cu ajutorul unui pahar.


Cand turtitele au fost gata am pus uleiul la incins intr-o cratita incapatoare si am prajit fiecare turtita .


Dupa ce gogosile mele s-au racorit putin le-am tavalit in zahar praf si erau gata de infulecat .


POFTA BUNA!!!!!

 

TIPS-URI

1

ALUATUL TREBUIE FRAMANTAT CU BLANDETE SI MULTA DRAGOSTE

2

SE POATE ADAUGA ZAHAR VANILAT IN ZAHARUL PRAF

3

SE POT SERVI CU DULCEATA ,CIOCOLATA ,ETC.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

karla 1

03.09.2013, 21:54

multumesc foarte mult

MotanLaOale 1

03.09.2013, 22:43

karla 1

03.09.2013, 22:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite