Gogosi

de karla in Dulciuri, 3 Sep 2013 | 1324 vizualizari

 

Am stat eu sa ma gandesc ce desert sa pregatesc pentru a mai indulci putin aceasta zi friguroasa de toamna ,si uite ca am dat peste reteta de gogosi .Indata am pregatit aluatul si le-am prajit ,totul era perfect parca uitasem de frig , de stropii de ploaie care nu se mai terminau .
Asa mi-am facut eu ziua mai buna ,sper sa va inveseliti si voi ziua cu aceasta reteta.
Tin sa mentionez ca eu am facut portie dubla :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 sau 2 pliculete zahar vanilat (dupa preferinte)
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 75 ml ulei
  • 200 -300 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • PT DECOR : zahar praf
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Am pus drojdia la crescut cu putin zahar si lapte caldut pentru 15 minute.


Intr-un castron incapator am pus faina ,zaharul,praful de sare,zaharul vanilat ,uleiul ,galbenusurile ,coaja de lamaie si drojdia crescuta si am inceput sa framant ,apoi am adaugat laptele pana aluatul devine elastic ,nelipicios .


Am acoperit aluatul cu un prosop de bucatarie curat si l-am pus intr-un loc ferit de curent pentru o ora.


Dupa ce aluatul a crescut l-am framantat putin si l-am impartit in 2 pentru a fi mai usor de intins . Am intins o foaie de aprox 3 cm si am facut turtite cu ajutorul unui pahar.


Cand turtitele au fost gata am pus uleiul la incins intr-o cratita incapatoare si am prajit fiecare turtita .


Dupa ce gogosile mele s-au racorit putin le-am tavalit in zahar praf si erau gata de infulecat .


POFTA BUNA!!!!!

 

TIPS-URI

1

ALUATUL TREBUIE FRAMANTAT CU BLANDETE SI MULTA DRAGOSTE

2

SE POATE ADAUGA ZAHAR VANILAT IN ZAHARUL PRAF

3

SE POT SERVI CU DULCEATA ,CIOCOLATA ,ETC.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

karla 1

03.09.2013, 21:54

multumesc foarte mult

MotanLaOale 1

03.09.2013, 22:43

karla 1

03.09.2013, 22:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert minciunele