Gogosi

de babi5 in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 3796 vizualizari

 

Cred ca este cel mai popular desert. Cu siguranta ca fiecare dintre voi le-ati incercat, fiindca sunt spornice si gustoase, cu tot felul de dulceturi, ciocolata alaturi. Am folosit un kg de faina fiindca sunt copilasi multi care abia apuca sa-si puna o lingura de finetti pe gogosica si sa o savureze cu mare placere. Dintr-un kg de faina au iesit 45 bucati potrivite ca marime

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. de faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • razatura de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 700 ml lapte
  • 500 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • zahar praf
  • 1 praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Se pune  faina intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune putin lapte cald, zaharul, praful de sare si drojdia. Se omogenizeaza (se face o maia) si se lasa 10 minute la loc cald sa creasca, dupa care adaugam razatura de lamaie, zaharul vaniliat si galbenusurile. Framantam bine. Lasam sa creasca bine. Dupa ce a crescut intindem aluatul si taiem gogosile cu un cerc de inox sau cu un pahar. Le mai lasam sa creasca 10 minute, asa taiate, dupa care le punem la prajit in uleiul deja incins bine. Le intoarcem pe ambele parti, le scoatem pe o tava pe care am pus hartie absorbanta (pentru surplusul de ulei ) apoi le pudram cu zahar praf sau dupa preferinta se servesc cu dulceata sau crema de ciocolata.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Se servesc pudrate cu zahar praf sau diverse dulceturi sau crema de ciocolata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nori pufosi (gogosi pufoase)