Gogosi

de babi5 in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 1832 vizualizari

 

Cred ca este cel mai popular desert. Cu siguranta ca fiecare dintre voi le-ati incercat, fiindca sunt spornice si gustoase, cu tot felul de dulceturi, ciocolata alaturi. Am folosit un kg de faina fiindca sunt copilasi multi care abia apuca sa-si puna o lingura de finetti pe gogosica si sa o savureze cu mare placere. Dintr-un kg de faina au iesit 45 bucati potrivite ca marime

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. de faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • razatura de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 700 ml lapte
  • 500 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • zahar praf
  • 1 praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Se pune faina intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune putin lapte cald, zaharul, praful de sare si drojdia. Se omogenizeaza (se face o maia) si se lasa 10 minute la loc cald sa creasca, dupa care adaugam razatura de lamaie, zaharul vaniliat si galbenusurile. Framantam bine. Lasam sa creasca bine. Dupa ce a crescut intindem aluatul si taiem gogosile cu un cerc de inox sau cu un pahar. Le mai lasam sa creasca 10 minute, asa taiate, dupa care le punem la prajit in uleiul deja incins bine. Le intoarcem pe ambele parti, le scoatem pe o tava pe care am pus hartie absorbanta (pentru surplusul de ulei ) apoi le pudram cu zahar praf sau dupa preferinta se servesc cu dulceata sau crema de ciocolata.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Se servesc pudrate cu zahar praf sau diverse dulceturi sau crema de ciocolata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

03.04.2014, 19:58

M-ati innebuit si mi-ati facut pofta cu atatea gogosi ca trebuie sa imi fac si eu zilele astea

babi5 1

04.04.2014, 17:31

Fati Rocsi

MOKUSKA 1

30.04.2014, 15:52

faine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Nori pufosi (gogosi pufoase)