Gogosi

de ryta in Dulciuri, 16 Ian 2017 | 3268 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • un cub drojdie
  • 400 ml apa calda
  • ulei pentru prajit.
  • zahar pudra vanilat ptr. pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Intr-un lighean, se pune faina, peste care se pune oul batut  se adauga drojdia, sarea, zaharul si apa si se framanta bine pana se obtine o coca moale.
Se lasa la dospit cca. 30 min. Cand aluatul a crescut, se iau bucati de aluat si se intind cu sucitorul pe masa de lucru foi si decupam gogosi in diferite forme. (eu am folosit forma de fluturas si floricica)
 Se indeparteaza surplusul de aluat si punem gogoselele la prajit in uleiul incins.
Prajim gogoselele pe ambele parti, apoi le punem intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta.
Le lasam sa se racoreasca cateva momente, apoi le pudram cu zahar farin vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute