Gogosi a la Sidy

de Laly in Dulciuri, 10 Ian 2011 | 19934 vizualizari

 

De cand le-am vazut la Sidy,am zis ca le voi incerca,si iata ca le-a venit randul.Sunt nemaipomenite.Sunt pufoase si parfumate.Multumesc Sidy.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua
  • coaja de la o lamiie
  • 1,5 l apa minerala
  • 1 l ulei
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 100 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi a la Sidy:

Din drojdie,lapte si 2 linguri de zahar facem o maia pe care o lasam la crescut,pana face basicute si isi dubleaza volumul.

Punem intr-un lighean mai mare faina,sarea,zaharul,ouale,coaja si esenta de lamaie.Turnam putin cate putin apa minerala,pana o turnam pe toata.Framantam bine,pana cand aluatul face basicute.

Lasam la crescut 30 de minute.Punem pe masa de lucru faina,apoi intindem aluatul de circa 1,5 cm grosime.Cu o forma rotunda,sau cu gura unui pahar,date prin faina taiem cerculete,pe care le mai lasam la crescut inca 20 de minute. Incingem uleiul bine,apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Le scoatem pe un prosop absorbant,apoi le pudram cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la Sidy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bunica 1

22.01.2013, 18:31

Am trecut reteta la favorite.Imi doream o astfel de reteta.Multumesc Sidy!

RuxyRux 1

22.01.2013, 18:34

Mmmm...ce bunatate!!!! Mi-ai facut pofta!

nr1_lilianne 1

10.11.2013, 11:27

Draga mea, am vrut sa iti multumesc pentru reteta. Am folosito si mi-au iesit cele mai bune gogosi pe care le-sm facut pana acum...Felicitari pentru reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfanj (Gogosi marocane)