Gogosi aromate de post

de Rocsi in Dulciuri, 5 Mai 2011 | 7307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 300 ml apa minerala (lapte de soia, migdale etc)
  • 2 linguri zahar
  • 5 gr drojdie uscata
  • 35 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi aromate de post:

Cerneti faina intr-un bol.
Faceti o gaura in mijloc, puneti drojdia, 1 linguria de zahar si 3-4 linguri de apa calda.
Amestecati putin, lasati 10 minute la crescut.
Apa minerala o incalziti, cat sa fie calduta.
Dupa ce a crescut drojdia, incepeti si framantati. 
Adaugati zaharul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si portocala si vanilia.
Turnati apa minerala calduta treptat, framantati pana obtineti un aluat omogen.
Adaugati uleiul, mai framantati pana este bine incorporat.
Acoperiti aluatul, il lasati la dospit, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Presarati faina de masa de lucru, rasturnati aluatul crescut.
Intindeti cu sucitorul o foaie nu foarte subire, decupati cu un pahar gogosile.
Presarati putina faina pe masa, asezati gogosile decupate si le lasati sa creasca 20-25 de minute.
Intr-o tigaie incingeti mai mult ulei.
Puneti gogosile, cu partea de deasupra in tigaie, le rumeniti la foc mic pe ambele parti.
Le scoateti intr-un bol, pe servetele, cu o paleta.
Le pudrati calde cu zahar si serviti.
Pofta buna! 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi aromate de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Rocsi 1

08.05.2011, 20:48

aha...ei acum imi mai lipesc chestii din alea pe unghii...dar mi-ar placea si sa ma pictez

Ubulika 1

26.07.2011, 21:12

ce pufosenii

Rocsi 1

26.07.2011, 21:14

multumesc ubulik

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase cu finetti