Placinte cu gem

de dariaruxandra11 in Dulciuri, 28 Apr 2014 | 1665 vizualizari

 

Buna! Astazi voi scrie o reteta de placinte cu gem...preferatele mele!

 

INGREDIENTE

  • 1,2 Kg de faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • 300 ml de lapte
  • 60 g margarina
  • 1 lingura de zahar
  • 50 g zagar pudra
  • un varf de cutit cu sare
  • gem (prune, capsuni,zmeura,visine...)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu gem:

Intr-o oala mai mica se incalzeste 100 ml de lapte, se pune drojdia, 1 lingura de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca si se lasa timp de 10 minute pana cand drojdia se face ca spuma.


Restul de faina se amesteca intr-un castron cu zaharul pudra, laptele ramas in care s-a dizolvat in prealabil putina sare, galbenusurile, amestecul cu drojdie si margarina topita. Se framanta bine cu mana pana cand in aluat se observa besicute, apoi se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora.


Dupa trecerea timpului aluatul se rastoarna pe o masa presarata cu faina si se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm. Se imparte in patrate cu latura de 10 cm, in mijlocul lor se pune gem de prune, se ruleaza iar capetii se imping putin inauntru pentru ca umplutura sa nu iasa in timpul coacerii.


Oul ramas se freaca si se ung placintele. Se mai lasa sa creasca intr-un loc caldut o jumatate de ora, dupa care se pun in tava unsa cu unt si se coc in cuptor pana cand devin aurii.


Se servesc caldute sau reci presarate cu zahar pudra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

29.04.2014, 08:53

laura_n 1

29.04.2014, 17:44

bun venit!

Rocsi 1

30.04.2014, 10:23

Bine ai venit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placintele cu gem de zmeura si nuca