Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Buna! Astazi voi scrie o reteta de placinte cu gem...preferatele mele!
Intr-o oala mai mica se incalzeste 100 ml de lapte, se pune drojdia, 1 lingura de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca si se lasa timp de 10 minute pana cand drojdia se face ca spuma.
Restul de faina se amesteca intr-un castron cu zaharul pudra, laptele ramas in care s-a dizolvat in prealabil putina sare, galbenusurile, amestecul cu drojdie si margarina topita. Se framanta bine cu mana pana cand in aluat se observa besicute, apoi se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora.
Dupa trecerea timpului aluatul se rastoarna pe o masa presarata cu faina si se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm. Se imparte in patrate cu latura de 10 cm, in mijlocul lor se pune gem de prune, se ruleaza iar capetii se imping putin inauntru pentru ca umplutura sa nu iasa in timpul coacerii.
Oul ramas se freaca si se ung placintele. Se mai lasa sa creasca intr-un loc caldut o jumatate de ora, dupa care se pun in tava unsa cu unt si se coc in cuptor pana cand devin aurii.
Se servesc caldute sau reci presarate cu zahar pudra.
Pofta buna!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola