Gogosi cu iaurt

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Ian 2016 | 1520 vizualizari

 

M-am inspirat de la nemtaloaica Corinuta......eu am pus mai multa drojdie,ca era cubuletul mai mare....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina+ faina de infainat blatul
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 42 g drojdie proaspata
  • 150 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 2 oua
  • 60 ml ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt:

Intr-un castron cernem faina, in centru faramitam drojdia, adaugam o lingura de zahar si un pic de lapte caldut, amestecam putin si lasam sa creasca cca 10 min. In restul de lapte, punem zaharul, sarea, zaharul vanilat si ouale, omogenizam, apoi adaugam iaurtul. Tot acest amestec il rasturnam peste maia si incepem sa amestecam bine, apoi adaugam uleiul si framntam. Acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca la loc caldut cca 1 ora. Apoi infainam blatul de lucru intindem coca si decupam gogosile. Punem la incins un tuciulet, adaugam uleiul si prajim gogosile in ulei incins bine. Le scoatem pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei, apoi le asezam pe un platou si le pudram cu zahar. Mie imi plac calde.....

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi cu iaurt-0
Gogosi cu iaurt-1
Gogosi cu iaurt-2
Gogosi cu iaurt-3
Gogosi cu iaurt-4
Gogosi cu iaurt-5
Gogosi cu iaurt-6
Gogosi cu iaurt-7
Gogosi cu iaurt-8
Gogosi cu iaurt-9
Gogosi cu iaurt-10
Gogosi cu iaurt-11

COMENTARII (18)

dantes

dantes 1

10.01.2016, 09:17

Bune!

-Licurici-

-Licurici- 1

10.01.2016, 11:44

Super bune!!!

Catalina L

Catalina L 1

10.01.2016, 22:30

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!