Inghetata de zmeura

de adnia in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 899 vizualizari

 

Cine nu iubeste inghetata...si mai ales cea de zmeura? Cum si noi suntem fani...si cum am cules chiar eu zmeura parfumata din padure, nu se putea sa treaca vara fara sa fac o inghetata, nu-i asa?
Ca o paranteza, cred ca acestea sunt printre putinele fructe naturale pe care le-am mai gasit in ultima vreme...acestea sunt cu adevarat bio (va dati seama ca in padure nu sta nimeni sa stropeasca tufele cu tot felul de chimicale), cu gustul acela inconfundabil dintotdeauna, dulce-acrisor si o aroooma! Asadar, zmeura e vedeta acestei retete absolut minunate!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g branza proaspata de vaci
  • 400 g zmeura proaspata, sau decongelata
  • 3-4 linguri miere, sau dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de zmeura:

Intr-un mixer, se amesteca bine branza cu frisca lichida si mierea, pana devine totul o pasta extrem de fina (cca 1 minut), care se toarna intr-un bol. Separat, se mixeaza si zmeura (tot in mixer), apoi se strecoara printr-o sita, pentru a separa semintele de pulpa. Pulpa astfel obtinuta se incorporeaza in crema fina de branza, cu ajutorul unei linguri de lemn. Compozitia pentru inghetata este acum gata si se da la congelator petru cateva ore, pana se intareste.Inainte de servire, inghetata se lasa la temperatura camerei cca 20 minute, sa poata fi luata usor in cupa.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 Pentru a fi siguri ca nu se formeaza ace de gheata, este recomandabil ca inghetata sa fie amestecata de 3-4 ori la intervale de 30 minute, dupa care se lasa la inghetat complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

diaconta 1

08.09.2013, 22:54

Eu iubesc inghetata,iubesc zmeura sper ca mai ai

simona72 1

08.09.2013, 23:05

Perfecta!!

Panacris 1

09.09.2013, 08:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si iaurt