Gogosi de post

de Lavinia in Dulciuri, 23 Mar 2013 | 8746 vizualizari

 

Foarte usor de facut,aromate si foarte pufoase !

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 100 ml ulei+700-800 pt prajit
  • 4 linguri de zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja de la 1 lamaie
  • coaja de la 1 portocala
  • cca 500-600 ml apa minerala calduta
  • 2 drojdii
  • 1 lingurita sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Pregatim o maia din 2 linguri de zahar ,2 linguri de faina ,drojdia si putina apa minerala si o lasam la crescut 15 minute.

Amestecam faina(700 g) cu sarea,restul de zahar si zaharul vanilat si facem o adancitura in mijloc.

Adaugam maiaua,coaja de portocala si lamaie,esenta ,apa minerala si omogenizam bine.

Incorporam si uleiul apoi punem aluatul pe o masa de lucru tapetata cu faina si framantam bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini .

Il lasam la dospit cca 1 ora la loc caldut acoperit cu un prosop.

Intindem o foaie de 0.5 cm grosime si cu ajutorul unui pahar/forma (eu le-am facut mai mici) taiem gogosile.

Le mai lasam la dospit 30 de minute.

Punem uleiul la incins intr-o cratita incapatoare apoi prajim gogosile la foc mic pe ambele parti pana prind o culoare frumoasa.

Le pudram cu zahar pudra si le servim cu mare pofta alaturi de un ceai aromat sau o cana de lapte cei care nu tin post.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post la Multicooker