Gogosi de post

de Lavinia in Dulciuri, 23 Mar 2013 | 6038 vizualizari

 

Foarte usor de facut,aromate si foarte pufoase !

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 100 ml ulei+700-800 pt prajit
  • 4 linguri de zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja de la 1 lamaie
  • coaja de la 1 portocala
  • cca 500-600 ml apa minerala calduta
  • 2 drojdii
  • 1 lingurita sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Pregatim o maia din 2 linguri de zahar ,2 linguri de faina ,drojdia si putina apa minerala si o lasam la crescut 15 minute.


Amestecam faina(700 g) cu sarea,restul de zahar si zaharul vanilat si facem o adancitura in mijloc.


Adaugam maiaua,coaja de portocala si lamaie,esenta ,apa minerala si omogenizam bine.


Incorporam si uleiul apoi punem aluatul pe o masa de lucru tapetata cu faina si framantam bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini .


Il lasam la dospit cca 1 ora la loc caldut acoperit cu un prosop.


Intindem o foaie de 0.5 cm grosime si cu ajutorul unui pahar/forma (eu le-am facut mai mici) taiem gogosile.


Le mai lasam la dospit 30 de minute.


Punem uleiul la incins intr-o cratita incapatoare apoi prajim gogosile la foc mic pe ambele parti pana prind o culoare frumoasa.


Le pudram cu zahar pudra si le servim cu mare pofta alaturi de un ceai aromat sau o cana de lapte cei care nu tin post.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Lavinia 1

24.03.2013, 20:22

multumesc frumos

diana_k 1

26.03.2013, 09:36

imi plac gogosile...

Lavinia 1

26.03.2013, 10:08

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf de post cu gem de prune si nuca