Gogosi dulci cu cartofi

de ANNA_46 in Dulciuri, 10 Ian 2013 | 6870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi sau resturi ( piure )
  • 1 kg. faina
  • un cubulet drojdie
  • 6 linguri zahar
  • 2 galbenusuri ou
  • un praf sare
  • La final : zahar praf si zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi dulci cu cartofi:

Punem cartofii la fiert in coaja sau curatati si taiati cubulete (cum dorim ). Daca sunt inca fierbinti folosim lapte rece, ii punem intr-un vas mai mare, adaugam galbenusurile, zaharul, praful de sare si laptele. Mixam cu blenderul, adaugam si drojdia (verificam sa fie numai calduta ), mixam din nou, cernem faina peste (lasam putina la o parte ) si framantam. Acoperim si lasam la dospit doua ore.  

Presaram masa de lucru cu faina, intindem aluatul, decupam gogosele, lasam din nou la dospit, dupa care le pregatim in ulei incins.

Le scoatem pe servet de bucatarie. Pudram cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat si servim.

Va doresc : Pofta buna !

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi dulci cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gogosi dulci cu cartofi-0
Gogosi dulci cu cartofi-1
Gogosi dulci cu cartofi-2
Gogosi dulci cu cartofi-3
Gogosi dulci cu cartofi-4
Gogosi dulci cu cartofi-5
Gogosi dulci cu cartofi-6
Gogosi dulci cu cartofi-7
Gogosi dulci cu cartofi-8
Gogosi dulci cu cartofi-9
Gogosi dulci cu cartofi-10
Gogosi dulci cu cartofi-11

COMENTARII (24)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

11.01.2013, 15:15

mamaieelena

mamaieelena 1

11.01.2013, 20:05

ANNA_46

ANNA_46 1

13.01.2013, 17:40

Multumesc frumos Motan
Ica Mamaieelena multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!