Gogosi la cuptor umplute cu kiwi, seminte de dovleac si kaki

de Bucataras Diana in Dulciuri, 3 Feb 2017 | 2944 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa.
Pana am apucat eu sa fac gogosi, ati facut voi toate felurile de gogosi si toate umpluturile la care ma gandisem :P.  Asa ca a trebuit sa gasesc ceva care nu s-a mai facut. Inevitabil trebuia sa aiba si seminte  ;)) Cum v-am mai spus, sunt incepatoare in ale gogositului  :“> , asta este a doua oara cand fac gogosi, asa ca nu mi-au iesit prea bine din punct de vedere al aspectului (posibil sa fi gresit eu pe undeva), dar gustul este delicios.  Reteta de aluat am gasit-o pe site-ul “stickyfingers”
 
Cred ca merita incercate si gogosile mele. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 60 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie granule
  • 330 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 50 g zahar
  • 45 g unt
  • 1 ou
  • 180 ml lapte
  • 2 linguri unt topit pentru uns
  • Pentru umplutura:
  • 2 kiwi
  • 1 kaki
  • 2-3 linguri seminte de dovleac
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor umplute cu kiwi, seminte de dovleac si kaki:

Intr-un castronel, punem apa, 1 lingurita de zahar si drojdia, amestecam si tinem la cald pentru circa 10 minute, pana se umfla. Intre timp amestecam faina, zaharul si sarea, apoi adaugam amestecul de drojdie, untul topit, laptele si oul si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia trebuie sa fie moale si lipicioasa. Acoperim cu folie si lasam la dospit la cald, intr-un loc ferit de curenti de aer, pana isi dubleaza volumul (aproximativ 1,5 - 2 ore). Pregatim umplutura: dupa ce curatam kiwi si kaki, le blenduim pana se face un piure si adaugam semintele de dovleac maruntite. Dupa ce dospeste aluatul, infainam bine blatul de lucru si rasturnam aluatul pe blat. Cu un cutit infainat foarte bine, taiem bucati de aluat in care punem umplutura, adunam capetele si formam o bila. Punem bila de aluat cu partea adunata in jos, in tava. Acoperim cu folie si lasam la dospit 30 de minute. Incalzim cuptorul la 180 grade C si ungem gogosile cu untul topit si le dam la cuptor pentru circa 12 minute. Dupa ce se racoresc pudram cu zahar si servim. Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Nu framantam aluatul si incercam sa lucram cat mai putin cu el, pentru a ramane pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor umplute cu kiwi, seminte de dovleac si kaki" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza si marar