Cozonaci

de MonaMimi in Dulciuri, 23 Mai 2012 | 2028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cub drojdie
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • faina tip 000 cat cuprinde
  • umplutura
  • mac,nuca,rahat ,cacao dupa preferinte
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci:

Incalzesti putin laptele apoi pui drojdia, galbenusurile de ou, zaharul si zaharul vanilat. Omogenizezi bine pui coaja de lamaie si faina cat cuprinde (lasi coca putin mai moale). Incepi framantarea si in timp ce framanti adaugi uleiul, continui framantarea 1 ora. Lasi la dospit pana isi dubleaza volumul.


Intindem o foaie potrivit de groasa, pui umplutura, rulezi cu grija, pui in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasi la dospit 20 minute. Ungi cozonacul cu ou si pui in cuptorul bine incalzit 25-30 minute la foc moderat. Cand este copt il ungi cu un sirop facut din (150g de zahar cu 50 ml apa) si lasi la acoperit sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

iri_iri 1

23.05.2012, 22:19

merge alaturi de o cana cu lapte

mamaieelena 1

24.05.2012, 00:39

ce bun

Toamna07 1

28.05.2012, 18:43

Doua felii, va rog !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pasca a la Buni