Cozonaci

de MonaMimi in Dulciuri, 23 Mai 2012 | 4043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cub drojdie
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • faina tip 000 cat cuprinde
  • umplutura
  • mac,nuca,rahat ,cacao dupa preferinte
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci:

Incalzesti putin laptele apoi pui drojdia, galbenusurile de ou, zaharul si zaharul vanilat. Omogenizezi bine pui coaja de lamaie si faina cat cuprinde (lasi coca putin mai moale). Incepi framantarea si in timp ce framanti adaugi uleiul, continui framantarea 1 ora. Lasi la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem o foaie potrivit de groasa, pui umplutura, rulezi cu grija, pui in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasi la dospit 20 minute. Ungi cozonacul cu ou si pui in cuptorul bine incalzit 25-30 minute la foc moderat. Cand este copt il ungi cu un sirop facut din (150g de zahar cu 50 ml apa) si lasi la acoperit sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

iry-gabriela 1

23.05.2012, 22:19

merge alaturi de o cana cu lapte

mamaieelena 1

24.05.2012, 00:39

ce bun

Toamna07 1

28.05.2012, 18:43

Doua felii, va rog !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac fraged cu nuca