Gogosi pufoase

de Lavinia in Dulciuri, 24 Sep 2013 | 27667 vizualizari

 

Sunt absolut minunate ,pufoase si goale inauntru :x

 

INGREDIENTE

  • 220 ml lapte
  • 2 galbenusuri+1 ou intreg
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 g zahar
  • 3-4 linguri ulei
  • cca 450-500 g faina
  • zahar pudra si ciocolata topita(decor)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Intr-un bol cerne 400 g faina.


Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si laptele caldut.


Bate ouale cu un praf de sare .


Peste faina pune zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie,aromele ,drojdia amestecata cu laptele si ouale.


Amesteca bine toate ingredientele apoi transefara aluatul pe o masa de lucru tapetata cu faina.


Incepe si framanta aluatul apoi incorporeaza treptat uleiul si mai framanta pana devine un aluat elastic si nelipicios.


Lasa aluatul la dospit la loc caldut si ferit de curent pentru aprox. 2 ore sau pana isi tripleaza volumul.


Aluatul dospit framanta-l cateva secunde pentru a elimina aerul apoi intinde-l intr-o foaie subtire de aprox 1 cm.


Cu ajutorul unui pahar decupeaza gogosile si mai lasa-le 10 min la dospit (mi-au iesit 25 de gogosi potrivit de mari)


Pune cca 800 ml de ulei la incins intr-un ceaun/craticioara.


Pune gogosile cu "susul" in jos in uleiul incins la foc mic si prajeste-le bine pana se auresc frumos pe fiecare parte.


Lasa-le la racit apoi pudreaza-le cu zahar sau decoreaza cu ciocolata topita.

 

TIPS-URI

1

Pentru a nu se lipi de masa de lucru am pus fiecare gogoasa pe hartie de copt

2

Gogosile se prajesc mai intai cu "susul" in jos pentru a creste frumos si sa ramana goale inauntru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

nilgun 1

25.09.2013, 21:59

super bune

Lavinia 1

26.09.2013, 09:45

Multumesc Nelly

Andra_Constantinescu 1

16.01.2015, 20:33

Ce pofta mi-ai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi aromate si pufoase