Cornuleţe cu rahat

de ionix in Dulciuri, 3 Ian 2011 | 8629 vizualizari

 

Anamaria îţi mulţumesc frumos pentru reţetă... au fost foarte bune... eu am modificat-o puţin... mi-au ieşit nişte cornuleţe super...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 g untură
  • circa 500 g făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • un praf de sare
  • două linguri cu zahăr
  • două plicuri cu zahăr vanilat
  • 200 g iaurt mai gras (sau smântână)
  • Pentru umplutură şi decor:
  • circa 500 g rahat
  • zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe cu rahat:

de aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-gem-11482.html


Preparare aluat:


Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, puţin câte puţin, alternând cu iaurtul.


Făina se amestecă cu sarea şi praful de copt iar apoi se încoporează cu restul compoziţiei. Se pune suficient de multă făină cât să nu fie un aluat lipicios. Nu se frământă foarte mult, până când iese un aluat omogen şi uşor de modelat.


Din aluat se întind cercuri pe o planşetă curată, se decupează forme gen triunghiuri cu bază arc de cerc. Pe baza arcului de cerc se pune o bucată de rahat iar apoi se rulează spre vârf.


Se aşează pe o tavă cu hârtie de copt şi se coc la foc mic până se rumenesc puţin pe margini, în cuptorul preîncins.


Cât sunt călduţe se dau prin zahăr pudră.


Vasul în care sunt se acoperă cu folie alimentară şi se păstrează la un loc răcăros şi uscat, nu în frigider.


Se servesc după cel puţin 24 de ore.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Rahatul se taie feliuţe şi se pudrează cu zahăr pentru a nu se lipi feliile între ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

04.01.2011, 00:09

bune

ionix 1

04.01.2011, 11:02

vă mulţumesc frumos... pup

Alexandra Elena 1

07.11.2014, 13:13

Acum le-am facut, sunt bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu dulceata de cirese negre